avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... exista lege in romania?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

exista lege in romania?

Am fost batuta ieri seara de doua vecine cu o matura si o lopata. politia nu a facut nimic considerand conflictul intre familii si fara martori. La spital nu am primit nimic scris, doar o asigurare verbala ca nu am nimic. la IML nu am fost primita ajungand inafara programului intrucat incidentul s-a produs dupa orele 21.am reusit sa depun doar o plangere la sectia de politie nr 24. oare trebuia sa fiu lovita mortal ca sa se ia o masura?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 16:22, 22 Aprilie 2010
Din pacate ati fost intr-o conjuctura nefavorabila, adica la locul si timpul nepotrivit. Asta nu inseamna ca nu exista lege in Romania, insa trebuie sa stii cui si cum sa te adresezi. Faptul ca ati depus o plangere la politie este foarte bine. La INML puteti sa va duceti in ziua urmatoae producerii incidentului. La spital trebuia sa fiti inrgistrata in registrul de intrari pacienti la serviciul de garda a urgentelor, insa daca medicul de garda a constatat ca nu aveti nimic...trebuia sa va duceti la alt spital...poate va gaseau ceva...urme de violenta pe corp car ar fi necesitat ingrijire medicala...
Daca in urma altercatiei nu exista nici un martor este foarte greu sa dovediti existenta acestor violente exercitate de cele doua vecine. Totul se judeca pe baza probelor. Nu exista probe..., nu exista fapta..., intelegeti?
Asa ca altadata sa aveti pe cineva langa dvs. cand vi se mai intampla astfel de incidente.
martor este prietenul meu si asociatul meu plus cei doi parinti ai mei
In aceasta situatie, cand exista martori, mergetisi scoateti certificat medico-legal, depuneti-l la sectia de politie unde ati formulat plangerea si in plus solicitati audierea celor doi martori care au fost de fata, prin prezentarea numelui si adresei pentru a putea fi invitati la audiere. Dosarul va fi cercetat si se va face propunerile corespunzatoare de cate organele de cercetare in raport de gavitatea faptelor.Procurorul care supravegheaza cercetarea va dispune o solutie pe care o va comunica partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, acum cateva luni am fost atacat de un vecin cu lopata ... loco22 loco22 Buna ziua, Acum cateva luni am fost atacat de un vecin cu lopata pe proprietatea mea (o livada) unde ma aflam impreuna cu sotia si fetita. Am luat repede ceva ... (vezi toată discuția)
Purtare abuziva agenti de paza club ionell2014 ionell2014 buna ziua! am o intrebare: am fost lovit, batut de agentii de paza a unui club, am fost si am depus plangere la politie, dar nu am avut timp sa merg iml pt ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala Ana65 Ana65 Va salut. In urma unei altercatii , fratele meu a cazut victima. Mentionez ca fratele meu se intorcea catre casa si nu avea nici o legatura cu incidentul , ... (vezi toată discuția)