avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ

Sint cetateanca a Republicii Moldova.cu 10ani in urma am cunoscut un roman,care ne fiind casatoriti am cumparat o casa in Romania,desigur pe banii mei,eu lucrind in Italia,actul de proprietate este pe numele la amandoi.el a stat mereu acasa eu trimitind mereu bani din Italia pentru casa,mobila s.a..dupa 10ani nu ma mai primeste acasa,spunind ca casa e a lui,si nu-mi va da nimic.eu am toate chitantele de trimiterea banilor de toti 10ani.am vre-o sansa sa am ceva,daca el e impotriva vinzarii,impartirii?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 22:39, 22 Aprilie 2010
Daca ambii sunteti proprietari el nu poate instraina fara acordul dvs.
Da, mai ales ca imobilul (casa) este pe numele ambelor persoane. Partajul se face prin instanta( judiciar).
Dar daca in cazul ca el nu este de acord sa vinda partea sa,cine imi va cumpara o jumatate de casa?sau cum se va imparti?
introduceti actiune de partaj in instanta si dovediti ca ati avut o contributie mult mai mare, cereti sa va atribuie locuinta, cu plata sulta catre sot.
Problema e ca el nu vrea sa se vinda casa,ar fi fost usor o vindem,impartim...ar putea instanta sa-l impuna sa vindem sau sa mi se atribuie locuinta cu plata sulta catre el?

Alte discuții în legătură

Soțul vrea să vândă apartamentul ale cărui rate le-am plătit împreună și să mă arunce în stradă cu una dintre fete. ce mă sfătuiți să fac? Carmaci Carmaci Sunt căsătorită de 27 de ani . Soțul a contractat un apartament de 2 camere dând avansul însă ratele le -am plătit impreuna . Acum nu vrea sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Partaj aura19731991 aura19731991 sint divortata.apartamenutl este bun comun.fostul sot desi nu mai locuieste in casa de 1 an nu vrea sa vindem.el tot spera ca ne imapacam.exista o solutie sa ... (vezi toată discuția)
Lesire din indiviziune monica dinescu monica dinescu acum 6 ani am facut un partaj in indiviziune cu fostul sot ,cu intelegerea verbala ca vindem si impartim banii...intre timp el s a razgandit si nu mai vrea sa ... (vezi toată discuția)