avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul vrea să vândă apartamentul ale cărui rate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul vrea să vândă apartamentul ale cărui rate le-am plătit împreună și să mă arunce în stradă cu una dintre fete. Ce mă sfătuiți să fac?

Sunt căsătorită de 27 de ani . Soțul a contractat un apartament de 2 camere dând avansul însă ratele le -am plătit impreuna . Acum nu vrea sa imi faca buletin si vrea sa vândă casa sa ma arunce in strada . Ce pot face ca nu am casa si pe numele meu si nu am nici bani ! Avem 2 fete pe una crească o dea afara impreuna cu mine . Ce ma sfătuiți sa fac ?
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:07, 10 Octombrie 2019
14 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
inteleg ca a contractat inainte sa se casatoreasca cu dvs ? Daca e asa, e bunul lui propriu.
ca sa nu poata vinde mergeti cu buletinul si certificatul de casatorie si notati in cartea funciara ca e locuinta familiei, pana dupa divort nici nu poate vinde si nici nu va poate evacua.
Apoi dati divort si cereti la partaj sa se constate dreptul dvs de creanta asupra casei , vedeti cat la 100 a fost avansul si cat a trebuit apoi sa plateasca rate. Ca de ex, daca a dat avans 10 % si apoi ati platit rate 90%, puteti cere 45% din valoarea actuala a casei. Plus ca mai aveti de partajat si bunurile din casa, cereti sa i se atribuie lui si sa va dea sulta si la ele sau le impartiit in natura, de banii aia, luati ceva locuinta mai mica.
Mergeti la o consultatie la un avocat

Daca ati cumparat casa in timpul casatoriei, casa e bun comun chiar daca doar el a incheiat contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul meu vrea să vândă casa, din al cărei preț el a plătit singur doar avansul. cum pot opri acest lucru? Carmaci Carmaci Sunt cu soțul de 24 de ani el a dat avansul casei dar ratele le-am platit împreună .Am lucrat amândoi .Casa este pe numele lui .Vrea să mă arunce în ... (vezi toată discuția)