avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul meu vrea să vândă casa, din al cărei preț ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul meu vrea să vândă casa, din al cărei preț el a plătit singur doar avansul. Cum pot opri acest lucru?

Sunt cu soțul de 24 de ani el a dat avansul casei dar ratele le-am platit împreună .Am lucrat amândoi .Casa este pe numele lui .Vrea să mă arunce în stradă spunând că eu nu sunt pe act .Cum pot opri vânzarea .Se poate face proprire pe acesta vânzare??Avem și alte bunuri cumpărate împreună însă el spune că mă arunca în stradă cu toate că am crescut și doi copii împreună . !! Mă puteți ajuta sa îmi spuneți cum pot proceda .Nu pot face partajul eu ,el are actele eu am doar o copie .Am schimbat in casa tot ,este un apartament cu 2 camere dar eu cu fata ceea mică vom fi aruncate în stradă ?? Ceea mare s-au aliat cu el promițându-i bani din vânzarea casei noastre .Ce mă sfătuiți că pot face ??
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 02:21, 11 Aprilie 2018
Dacă apartamentul a fost achiziționat în timpul căsătoriei (nu are importanta contributia), nu poate vinde fără dvs.
Daca nu ati divortat , veti deschide proces de divort si partaj pe apartament . Aveti dreptul la 1/2 din c-valoarea ratelor achitate in timpul casatoriei, se va evalua apartamaneul, aveti dreptul la 1/2 din imbunatatirile aduse ap. Veti inscrie procesul cu un certificat de grefa la cartea funciara si nu se mai poate vinde .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati divortat sau nu ?
Daca nu sunteti divortati, mergeti cu buletinul , certificatul de casatorie si copia aia pe care o aveti si inscrieti in cartea funciara ca locuinta a familiei, asa il opriti sa vanda.
daca sunteti divorati , cereti sa se constate ca aveti un drept de creanta pt cumpararea casei si imbunatatiri.
Locuinta de familie si partaj. La partaj aveti dreptul la cat ati contribuit, nu musai o jumatate, poate fi mai mult sau mai putin, in functie de probe.
Daca la Taxe si impozite apareti ca si platitor de impozit pe jumatate din apartament , nu va putea vinde apartamentul fara acordul d-voastra. De acolo se demonstreaza ca va apartine jumatate din apartament. Incercati sa faceti ceva inscrisuri la cartea funciara folosind si chitanta de la Taxe si impozite ( daca aveti asa ceva), pe langa alte acte doveditoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul vrea să vândă apartamentul ale cărui rate le-am plătit împreună și să mă arunce în stradă cu una dintre fete. ce mă sfătuiți să fac? Carmaci Carmaci Sunt căsătorită de 27 de ani . Soțul a contractat un apartament de 2 camere dând avansul însă ratele le -am plătit impreuna . Acum nu vrea sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Apartament obtinut in timpul vaduviei, terminat de plata in timpul casatoriei actuale FDrag FDrag Tatal meu a cumparat un apartament in timpul vaduviei, in rate (din \'90) pe care le-a terminat de achitat la mijlocul lui 2003. Intretimp s-a recasatorit in ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil- rate achitate inainte si dupa casatorie robix robix Buna ziua! In 1980 am incheiat un contract de v-c avand ca obiect achizitionarea unui apartament in rate pe o perioada de 20 ani. La acea perioada eram ... (vezi toată discuția)