avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament obtinut in timpul vaduviei, terminat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament obtinut in timpul vaduviei, terminat de plata in timpul casatoriei actuale

Tatal meu a cumparat un apartament in timpul vaduviei, in rate (din '90) pe care le-a terminat de achitat la mijlocul lui 2003. Intretimp s-a recasatorit in 2002 (cu acte). In prezent relatia nu mai merge si cel mai probabil ca se va ajunge la divort. Care sunt sansele ca sotia actuala sa aiba pretentie asupra apartamentului? Tatal meu are dreptul sa vanda apartamentul copiilor?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:20, 7 Ianuarie 2015
Din relatarea Dvs rezulta ca apartamentul respectiv este un bun propriu al tatălui, la care soția actuala nu poate sa emită pretentii in caz de divorț. Sunt supuse partajării doar bunurile comune, respectiv cele cumparate împreuna in timpul casatoriei. Doamna poate sa ceara sporul de valoare sau contribuția la iimbunatatirile făcute.
Poate vinde ap copiilor, nu cred ca sotia a notat locuinta ca locuinta la familiei in cartea funciara.
Are un drept de creanta pt cat a contribuit la plata ratelor si pt alte imbunatatiri aduse ap daca au fost. Pt a cere o suma de bani, trebuie sa se adreseze instantei, daca nu o obtine pe cale amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii au drept de mostenire la apartament ?? VALI1966 VALI1966 Tatal meu (Costel) divortat s-a recasatorit cu o vaduva (Elena) care avea apartament prin conventie cu primul sot(1968).Ulterior sotul a decedat in 1970 si ... (vezi toată discuția)
Soțul meu vrea să vândă casa, din al cărei preț el a plătit singur doar avansul. cum pot opri acest lucru? Carmaci Carmaci Sunt cu soțul de 24 de ani el a dat avansul casei dar ratele le-am platit împreună .Am lucrat amândoi .Casa este pe numele lui .Vrea să mă arunce în ... (vezi toată discuția)
Pretentie la divort!?! cameleon cameleon Inainte de casatorie am achizionat un apartament(jumate avans,jumate credit ipotecar in urma caruia platesc o rata).Dupa 2 ani de casatorie,lucrurile s-au ... (vezi toată discuția)