Tatal meu a cumparat un apartament in timpul vaduviei, in rate (din '90) pe care le-a terminat de achitat la mijlocul lui 2003. Intretimp s-a recasatorit in 2002 (cu acte). In prezent relatia nu mai merge si cel mai probabil ca se va ajunge la divort. Care sunt sansele ca sotia actuala sa aiba pretentie asupra apartamentului? Tatal meu are dreptul sa vanda apartamentul copiilor?
Multumesc.
Din relatarea Dvs rezulta ca apartamentul respectiv este un bun propriu al tatălui, la care soția actuala nu poate sa emită pretentii in caz de divorț. Sunt supuse partajării doar bunurile comune, respectiv cele cumparate împreuna in timpul casatoriei. Doamna poate sa ceara sporul de valoare sau contribuția la iimbunatatirile făcute.
Poate vinde ap copiilor, nu cred ca sotia a notat locuinta ca locuinta la familiei in cartea funciara.
Are un drept de creanta pt cat a contribuit la plata ratelor si pt alte imbunatatiri aduse ap daca au fost. Pt a cere o suma de bani, trebuie sa se adreseze instantei, daca nu o obtine pe cale amiabila.