pierderea fiscala se recupereaza din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 5 ani consecutivi.
Recuperarea pierderilor se efectueaza in ordinea inregistrarii acestora, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.
Potrivit noilor reglementari legislative, recuperarea pierderii fiscale realizate incepand cu anul 2009, stabilita prin declaratia de impozit pe profit se face din profiturile obtinute in urmatorii 7 ani consecutivi.
Eu am situatia urmatoare:
-firma iniintata in 2009.
In anul 2009 ,fima a inregistrat o pierdere contabila de 300. 000 ron si o pierdere fiscal de 280.200ron.In trim i 2010 am un profit brut de 60.000 ron pe care-l ajustez cu pierderea fiscala din anul precedent si obin evident pierdere la trim I2010 si trebuie sa declar si sa platesc impozit minim.
Este corect ?
Recuperarea pierderii contabile se face din profiturile exercitiilor urmatoare?.Pe c perioada si cand?La sfarsitul exerciutului urmator?
Daca pierderea are o vechime mai mare de 5 ani nu mai poate fi dedusa la calculul impozitului pe profit. Se acopera doar din punct de vedere contabil, nu si fiscal.