avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante

buna ziua! am si eu o problema. in mai 2008 am facut un contract cu o comp. de telef.mobila,pe numele meu,eu pe atunci eram eleva(am dat contractul de casa a mamei mele care are alt nume deoarce a divortat)si dupa cateva luni mi a venit o factura de 210 ron si nu am platit o.De ceva timp mi au trimis somatii o firma de recuperare,iar astazi am primit o instiintare ca daca in 3 zile nu platesc suma de 1400 ron voi fi data in judecata sau executata silit. Imi puteti spune ce pot face pentru a nu fi executata silit sau data in judecata? Va mentionez k nu lucrez si nici nu am nicio proprietate pe numele meu. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Executron , utilizator 00:33, 26 Aprilie 2010
"Nu va da nimeni in judecata.
Contractul cu firma de telefonie era titlu executoriu." - oare??
buna ziua! deci pana la urma imi puteti spune ce se va intampla?Concret va rog. O parerea a dvs daca se poate. Multumesc mult!
nelager a scris:

"Nu va da nimeni in judecata.
Contractul cu firma de telefonie era titlu executoriu." - oare??

Sigur. Va recomand sa cititi Drept procesual civil. Viorel Mihai Ciobanu/Gabriel Boroi, Editura C.H. Beck

@tatu-bianca
Pana la urma o sa se intample : firma de recuperare o sa va streseze la maxim, o sa va sune de o mie de ori, o sa trimita nu-stiu-cate hartii prin care va invita sa platiti. Dupa ce se plicitisesc de asta, vor apela la un executor judecatoresc, care va verifica ce bunuri detineti. Constatand ca nu detineti nici un venit/bun, o sa va trimita o somatie de plata. Dvs. nu o sa platiti. Apoi totul se va stinge de la sine.
deci contractul de prestari servicii e s t e titlu executoriu
va multumesc pentru recomandare ...puteti indica si art....
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
nelager, utilizator
Nu mi-e f. clar cum un simplu contract e titlu executoriu??....

Doar unele titluri sunt executorii DE DREPT, pana si hotararile judecatoresti trebuie investite cu formula executorie. Chiar si titlurile de valoare trebuie investite cu formula executorie!

Tinand cont ca respectivul contract de prestari servicii sigur nu e incheiat in mod autentic (daca exista un act autentic asupra unei creante ajunsa exigibila atunci se poate executa direct).

Daca orice contract sub semnatura privata ar avea titlu executoriu din vointa partilor, atunci, parerea mea, c-ar fi haos absolut in practica si ar insemna ca societatile comerciale care au fonduri mari pt avocati si pt executori ar teroriza popoulatia fara un control judiciar...

EDIT. da, corect, unele contracte sunt titlu executoriu, precum contractele de arende, din ce stiu, dar un contract de furnituri nu are cum sa fie titlu executoriu...
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
Executron, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare cu privire la executare silita mhy85 mhy85 Buna seara, In urma cu aproximativ 3 ani sotia a incheiat un contract cu o firma de telefonie mobila. Abonametul a fost platit in avans pe 3 luni iar dupa ... (vezi toată discuția)
Telefonia mobila si prescriptia word12 word12 buna la voi si ma bucur ca existati..! acum cam 5 ani am avut abonament la [editat] si mi-a venit sa platesc cam 660 ron,dar eu nu am vb de respectiva suma si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua marianaafrem marianaafrem Am facut un contract cu o firma de telefonie in data de 02-06-2014 pe o perioada de 2 ani si am platit doar 3 facturi (adica 3 luni) . Azi 15-01-2019 am primit ... (vezi toată discuția)