avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită telefonia mobila si prescriptia
Discuție deschisă în Executare silită

telefonia mobila si prescriptia

buna la voi si ma bucur ca existati..! acum cam 5 ani am avut abonament la [editat] si mi-a venit sa platesc cam 660 ron,dar eu nu am vb de respectiva suma si nu am platit...ei acum dupa atita timp contractul sa intrerupt si ma cautat o firma de recuperare si din vara 20-8-2010 ma cauta alta firma top factori sau mai stiu eu cum.... eu le-am zis ca nu le dau nimic si gata si le-am zis de prescriptie dar tot ma cauta pe tel si imi trimit acasa pe vechea adresa scrisori de amenintare si tot tacimul....eu nu mai stau acolo si nu am nimic pe numele meu....ce pot sa imi faca totusi va intreb....cu respect...
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: word12 , utilizator 13:00, 18 Noiembrie 2010
nimic
Buna Jane!am si eu o problema asemanatoare cu a lui word12....am avut un abonament de telefonie mobila acum cativa ani.Ultima factura nu am mai platit-o...cam 500-600ron, adica din 2003.Tot primesc de la SCRISORI SI TELEFOANE.O perioada primeam numai scrisori si cu niste sume din alea enorme ...adica cu penalizari calculate de ei(nu st cum) se ajunsese dupa 1-2 ani la 4500on dupa care s-au sucit....au trimis instiintare cu suma finala de 1400ron.Suma aceasta fiind aceeasi din 2008 sau 2009 pana in prezent .......chiar azi am primit una ACEEASI SUMA!!!Au dat-o in diverse rau k vor trece la executare silita si in lipsa datornicului intre orele 6-20.00:((...ceva de groaza.Au mai atasat si un model de cerere de executare silita pe o vor inainta judecatoriei........Bani nu am sa akit k asa akitam de mult dar oricum ceva nu imi miroase a bine pai de la 4500 ron cum au ajuns la 1400 in final?ce dobanzi au bagat ei sau au zis :hai mai putin k ii golim buzunarele,a??!! Ce imi pot face in cazul asta ?mai au castig de cauza?deci in 2003 am primit ultima factura de plata!! Multumesc anticipat:)
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
Klauditza, utilizator
@Klauditza

interventie moderator

Va rog sa stergeti din mesaj denumirea sociatatii implicate in discutie deoarece in acest forum se discuta ideea si nu persoana juridica/fizica.

Pe fondul problemei dvs., a intervenit prescriptia dreptului material la actiune (de a solicita suma restanta) al creditorului.Apoi...contractul de prestari servicii (telefonie mobila-in speta) nu este titlu executoriu.Pana la executarea silita a dvs. trebuie sa existe un titlu executoriu (sentinta civila-in cazul dvs.).Puteti notifica societatea in cauza cu privire la aceste aspecte.:)
Klauditza, nu-i luati in seama si nu platiti. datoria e prescrisa. nu au cum obtine un titlu executoriu.
incearca si ei sa recupereze cat se poate si de la cine se sperie mai usor :)
Va multumesc.Deci sa inteleg ca nu au castig de cauza ?sunt bineinteles ff insistenti cu scrisorile lor de amenintare acum mi-au dat termen cica pana pe 22.11.si ei mai zic asa: ,,In temeiul art 371 alin 3 din codul de procedura civila solicitam recuperarea de la debitor a tuturor cheltuielilor ocazionate de executarea silita.In cazul in care debitorul refuza sa execute de buna voie obligatiile ce ii revin va rugam sa procedati la executarea silita a bunurilor acestuia,conform dispozitiilor Codului de procedura civila precum si a celorlalte norme legale in materie executionala.Cererea nostra se intemeiaza pe dispozitiile art 373 din Codul de procedura civila.Deci in caz de neplata va vom depune urmat.: titlu executoriu,contravaloarea taxei de timbru judiciar,precum executarea silita."
Acest citat apare in cererea de execut silita pe care tin sa o inainteze catre Biroul Executoriului Judecatoresc.

Si inca ceva!Cum adica?..,, in cazul luarii masurilor de exec,silita in temeiul art373,385,413 din Codul de Procedura civila demararea ex.silite va fi efectuata intre orele 6-20.00, chiar in lipsa datornicului ".


Multumesc

Alte discuții în legătură

Insistențe telefonice pentru plata unei creanțe vechi de 10 ani kons kons Buna ziua..As dori o informatie in privirea neplatii unui contract,abonament la o firma de telefonie mobila si anume orange.Sotul meu,a avut un contract ... (vezi toată discuția)
Lntreruperea prescriptiei/punerea in intarziere razvan22 razvan22 potrivit noului cod de procedura civila intreruperea prescriptiei este pusa in intarziere in cazul in care firma de recuperare trimite notificari/somatii?am o ... (vezi toată discuția)
Executare silita abonament de telefon din 2001 poxi poxi Buna ziua,in anul 2001 mama a facut un abonament la o companie de telefonie mobila pe care dupa un an nu la mai platit (in acest abonament intrand si pretul ... (vezi toată discuția)