avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire casa
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire casa

Buna ziua,

Am facut un imprumut de 3500 euro la o banca acum 7 ani, am platit timp de trei ani ratele, dupa care nu am mai putut plati. Datoria mea a fost data catre o firma de recuperare creante din Olanda care mi-a trimis titlu executoriu printr-un cabinet de avocatura din Bucuresti. Suma ce trebuie restituita este de 20000 RON - inclusiv penalizari. Singura proprietate este o casa impreuna cu sotia (avem si doi copii).
As dori sa stiu ce se poate intampla, tinand cont ca in acest moment nu pot plati suma respectiva? Mi se poate lua casa, chiar daca figureaza si sotia in contract?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:07, 3 Ianuarie 2014
Da, se poate sa va scoata casa la licitatie.
Dar, verificati daca nu a intervenit prescriptia, avand in vedere ca nu ati mai platit ratele de 4 ani (dupa cum spuneti). In mod normal daca creditorul (banca) nu intreprinde nimic in sensul recuperarii creantei timp de 3 ani, este decazut din drepturi.
Daca sotia nu e parte in contract, creditorul trebuie sa ceara intai partajul.
Daca se ajunge la executare silita, puteti sa contestati, sa invocati si implinirea termenului de prescriptie.

In primul rand tin sa multumesc tuturor pentru raspuns.

Unde se poate verifica prescriptia?
Sotia nu este parte in contract.
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
seby14, utilizator
Nicaieri, instanta va constata daca dreptul lor e prescris sau nu. Daca au trecut 3 ani de la data cand se naste dreptul lor de a va executa si termenul nu a fost intrerupt de vreun act de executare, dreptul lor la actiune e prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Notificare executare silita Livica Livica O cunostinta a facut un credit la [banca] in 2002 si o perioada nu a reusit sa plateasca ratele. Prin 2007 a avut posibilitatea sa plateasca, s-a dus la banca ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca s-a prescris o datorie? Andreea_Hulea Andreea_Hulea In 2006 am facut la banca unde mi se vira salariul o descoperire de cont in valoare de 1670 lei. Tot atunci banca mi-a facut o oferta si pt un card de ... (vezi toată discuția)