avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... lntreruperea prescriptiei/punerea in intarziere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

lntreruperea prescriptiei/punerea in intarziere

potrivit noului cod de procedura civila intreruperea prescriptiei este pusa in intarziere in cazul in care firma de recuperare trimite notificari/somatii?am o datorie la un abonament de tel fixa ultima plata fiind in feb 2012...iar acum sunt terorizat de getback...este prescrisa dreptul de a ma executa silit sau potrivit codul nou sa intrerupt prescriptia daca imi trimite somatii?ma pus in intarziere?ast mesaj multumesc
ca sa intrerupa prescriptia, trebuie sa urmeze o chemare in judecata in termen de 6 luni de cand v-au trimit notificarea.
Asa cum vi s-a raspuns si mai sus - notificarea trebuie sa fie urmata de o cerere de chemare in judecata in termen de 6 luni. Mai mult decat atat, trebuie sa se incadreze in termenul de 3 ani.
Simpla notificare nu intrerupe termenul de prescriptie in cazul dvs.

Daca pornesc o executare silita va trebui sa faceti contestatie la executare daca a intervenit prescriptia sau daca va dau in judecata pentru ca nu ar avea titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere debit razvan22 razvan22 Buna ziua...Va contactez in legatura cu o datorie la romtelecom in valoare de 3500 cu scadenta in ian 2013 cesionat catre getback recovery in aug 2014...pana ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare razvan22 razvan22 in 07,2011 am incheiat un contract cu romtelecom..am avut serviciile pana in sept 2012 dupa care nu am mai platit...din ianuarie 2015 primesc somatii de la ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit siri2014 siri2014 In decembrie 2007 am incheiat un credit nevoi personale cu rate pe 10 ani. In ianuarie 2009 dupa pierderea locului de munca am imcetat sa mai efectuez plati. ... (vezi toată discuția)