avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie credit
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie credit

In decembrie 2007 am incheiat un credit nevoi personale cu rate pe 10 ani. In ianuarie 2009 dupa pierderea locului de munca am imcetat sa mai efectuez plati. In ianuarie 2010 am primit prin posta normala, o scrisoare simpla prin care eram informat ca Kruk SA a cumparat creditul meu. Pana in prezent am primit simple notificari postale in repetate randuri fara a se incepe vreo dare in judecata din partea lor. Intrebarea mea este: este creditul legal prescris? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:03, 18 August 2014
Nu este prescris.
NU este prescris, atata timp cat prescriptia a fost intrerupta prin respectivele notificari, somatii, etc, pe care le-ati primit /ridicat de la posta.
Daca ajungeti la executare silita, faceti contestatie la executare, invocand prescriptia dreptului la actiune.
Depuneti contestatia in termen de 15 zile de cand fie vi se comunica infiintarea popririi sau va treziti cu conturile blocate sau poprire pe salariu.
Termenul de prescriptie curge de la data cand a fost declarat scadent anticipat si nu e intrerupt de notificari, ci numai de acte de executare, iar notificarea nu e un astfel de act.
Toate notificarile au fost simple scrisori postale fara confirmare de primire. Contractul nu cred ca se supune noului cod civil deoarece a fost incheiat in 2007
legea aplicabila e decretul 167/58.
Chiar daca ar fi vb de noul cod civil unde punerea in intarziere intrerupe prescriptia, ar trebui urmata in termen de 6 luni de un act de executare, in cazul dvs.

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie credit fyl fyl M-am trezit acum cu o executare pentru un card de credit care l-am achitat acum cinci ani si nu stiu unde sint acele acte sau daca le mai am.Asta s-a intimplat ... (vezi toată discuția)
Prescriptia unei datorii la banca ContSters200802 ContSters200802 Am avut o societate care a angajat o linie de credit, intre timp societatea a intrat in procedura de faliment, apoi lichidare. Societatea in acest moment este ... (vezi toată discuția)
Prescripție datorie Laviniaa Laviniaa Ce pași ar trebui sa urmez pt prescrierea unei datorii bancare?Ideea este că ,din păcate, nu.mi permit un avocat și aș vrea să fac personal demersurile ... (vezi toată discuția)