avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescripție datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescripție datorie

Ce pași ar trebui sa urmez pt prescrierea unei datorii bancare?Ideea este că ,din păcate, nu.mi permit un avocat și aș vrea să fac personal demersurile necesare. Va mulțumesc anticipat !
Notificări și somații au fost emise dar ultima plata s.a făcut în 2011.
cat nu sunteti in executare silita, nu aveti de facut nimic. Daca primiti somatie de la executor sau va treziti cu poprire pe conturi, formulati contestatie la executare invocand implinirea termenului de prescriptie ( 3 ani) in termen de 15 zile de cand aflati de excutare.
Mulțumesc mult!
se poate introduce o actiune in constatare , prin care instanta , pe baza probelor prezentate ,sa constate ca datoria este prescrisa.( daca este prescrisa )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie credit siri2014 siri2014 In decembrie 2007 am incheiat un credit nevoi personale cu rate pe 10 ani. In ianuarie 2009 dupa pierderea locului de munca am imcetat sa mai efectuez plati. ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie bancara dreptatesiadevar dreptatesiadevar la citi ani se prescrie o datorie catre o banca , daca ultima plata s-a facut in decembrie 2010, banca nu a cerut executarea dar trimite constant instiintari ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani se prescriu amenzile de circulatie ? miri47 miri47 Mentionez ca am multe amenzi de circulatie din anii 2006 - 2014 neachitate, doar acum am primit Instiintarea ca m-i s-a facut poprire pe salariu - este corecta ... (vezi toată discuția)