avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dupa cati ani se prescriu amenzile de circulatie ?
Discuție deschisă în Executare silită

Dupa cati ani se prescriu amenzile de circulatie ?

Mentionez ca am multe amenzi de circulatie din anii 2006 - 2014 neachitate, doar acum am primit Instiintarea ca m-i s-a facut poprire pe salariu - este corecta procedura?
Dupa cat timp se prescriu amenzile?
Cel mai recent răspuns: Mihai Teris , Avocat 07:51, 3 Septembrie 2015
Buna ziua!
Prescrierea intervine in 5 ani de la data comunicarii. Ca sa puteti invoca prescrierea trebuie sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati aflat de poprire.
Doar instanta este cea care constata prescrierea.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2015
Iulia Blaja, Avocat
Multumesc pentru raspuns
dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept


ca ex, termenul pt pv intocmit in 2007, incepe sa curga de la 1 ian 2008. Asa ca vedeti ce puteti contesta invocand implinirea termenului de prescriptie si ce nu.

Pt a va fi admisa contestatia, conteaza si cea intreprins statul pt a recupera ce ii datorati, adica nu e de ajuns sa fi trecut timp, conteaza ce a facut creditorul in timpul asta, doar daca a ramas pasiv, e prescris dreptul sau.
Salut.
Termenul de prescripție mai poate fi și întrerup, caz în care începe să curgă un alt termen de prescripție. În măsura în care va notificat să spunem anul trecut, creanța nu este prescrisă, potrivit art. 2537 alin. 4 Cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda Angela Stancioi Angela Stancioi buna ziua, administratorului unui SRL a primit in 2006 o amenda pt nedeunerea situatiilor financiare la data de 30.04.2006; mentionam ca situatiile a fost ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate executare, prescriere creanta sabrina__cr sabrina__cr Cunostiinta are amenzi de peste 100.000 lei nu are bunuri sau servicu care sa poata fe executat silita. care este termenul de prescriere a acestora? (vezi toată discuția)