avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptia unei datorii la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptia unei datorii la banca

Am avut o societate care a angajat o linie de credit, intre timp societatea a intrat in procedura de faliment, apoi lichidare. Societatea in acest moment este radiata. Linia de credit a fost girata de mine. Au trecut 3 ani de la data scadenta a creditului. intre timp banca mai trimitea din cand in cand cate o scrisoare prin care imi aducea la cunostiinta de credit. Acum, dupa 3 ani, vine si imi pune poprire pe salariu. Nu stiu daca aceasta datorie este prescrisa sau prescrierea a fost intrerupta de acele scrisori.
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 14:11, 28 Martie 2011
faceti contestatie la executare ( la poprire) si solicitati ca ei sa depuna documentele care stau la baza executarii.
Multumesc, dar acele scrisori intrerup sau nu perioada de prescriptie?
Executarea silita, inceputa impotriva dvs si care nu e perimata, intrerupe prescriptia. orice act de executare face sa inceapa un nou termen de prescriptie. Poprirea nu se perima, daca aveti poprire pe conturi, si nu au trecut 3 ani de la ultiul act de executare in executarea silita prin poprire, dreptul de a cere executarea silita nu este prescris.
Nu am avut niciodata conturile blocate. Acum au cerut angajatorului sa vireze 30% din salariul meu in contul datoriei. Acele scrisori sunt considerate acte de executare?
Curgerea prescritiei este suspendata si cat debitorul isi sustrage bunurile si veniturile de la urmarire. Nu mizati prea tare pe prescriptie. oricum, faceti contestatie la executare si aparati-va prin exceptia prescriptiei. Va trebui ca ei sa dovedeasca faptul ca nu s-a implinit termenul.
Succes!

Alte discuții în legătură

Calcul termen prescriere elenisa elenisa Daca in febroarie 2012 s-a facut executare silita prin vanzarea imobilului ipotecat pt un credit imobiliar, in martie 2013 s-a facut poprire pe salariu pt ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa? lari77 lari77 Buna ziua! Am aflat acum de o poprire pe conturi de la o firma de recuperari! Mentionez k la creditul care a fost vandut firmei de recuperari nu am mai platit ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita - poprire conturi Tirlea Andrei Tirlea Andrei In urma unei hotarari definitive si irevocabile s-a stabilit ca datorez unui cetatean o suma de bani. S-a pus sechestru pe conturile personale iar creditorul a ... (vezi toată discuția)