avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declararea veniturilor din conventii civile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declararea veniturilor din conventii civile

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista obligatia de a declara veniturile din conventii civile pe anul 2009, in situatia in care s-a retinut si virat impozitul de 16% de catre societate.
Si inca o intrebare: societatea a retinut si virat 5.5%-contributia pt sanatate in cazul conventiei civile; care este baza legala a acestui fapt?

Va multumesc frumos pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: bogeanua , utilizator 21:52, 23 Aprilie 2010
conventia civila a fost inregistrata la ITM , este un contract de munca.
danacr3 a scris:

conventia civila a fost inregistrata la ITM , este un contract de munca.


Conventiile civile nu se inregistreaza la ITM ....
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu se inregistreaza conventiile civile la ITM. Este conventie civila de prestari servicii.
Va rog mult daca cineva cunoaste problema, astept un semnal. :(

Multumesc frumos!
Daca angajatorul v-a retinut impozit de 16% aferent veniturilor din conventii civle, inseamna ca s-a efectuat impozitarea finala, iar dvs nu mai avet ce declara in luna mai. Angajatorul are obligatia intocmirii declaratiei 205 in care arata ca s-a efectuat impozitarea finala cu retinere la sursa. Delaratia se face nominal ptr fiecare persoana careia i s-a retinut acest tip de impozit - identificata prin Nume, prenume, CNP, adresa.
Daca angajatorul v-a retinut si 5, 5% sanatate, sunt doua variante;
1. daca sunteti angajat in alta societate cu carte de munca unde vi se opreste cota de sanatate sau sunteti pensinar trebuia sa comunicati acest lucru angajatorului si atunci nu trebuia sa va retina.
2. daca nu ati comunicat acest lucru anagajatorului si el a omis sa va intrebe, atunci este corect ca vi sa retinut aceasta cota.
Va trebui sa lamuritiacest aspect direct cu anjajatorul.

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare geo26 geo26 Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana ... (vezi toată discuția)
Impozit contracte prestari servicii lia19 lia19 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Care este cota de impozit care se opreste ptr contractele de prestari servicii prin colaborare?Noi oprim 10%dar ... (vezi toată discuția)
Conventiile civile independente Rusty Rusty Pentru varuirea peretilor de la parterul blocului s-a incheiat o conventie civila intre un zugrav (persoana fizica) si asociatia de proprietari, pentru o ... (vezi toată discuția)