avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declararea veniturilor din conventii civile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declararea veniturilor din conventii civile

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista obligatia de a declara veniturile din conventii civile pe anul 2009, in situatia in care s-a retinut si virat impozitul de 16% de catre societate.
Si inca o intrebare: societatea a retinut si virat 5.5%-contributia pt sanatate in cazul conventiei civile; care este baza legala a acestui fapt?

Va multumesc frumos pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: bogeanua , utilizator 21:52, 23 Aprilie 2010
Multumesc mult doamna Camelia!
Toate cele bune!
Pt cameliaj : Din cate stiu beneficiarul unui contract conventie civila trebuie sa depuna pana la 15 mai decl 200 cu veniturile realizate in anul 2009 indiferent de cota de impozit retinuta la sursa.Daca sustineti contrariul atunci nu ar fi gresit daca ati indica si art din Codul Fiscal.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare geo26 geo26 Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana ... (vezi toată discuția)
Impozit contracte prestari servicii lia19 lia19 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Care este cota de impozit care se opreste ptr contractele de prestari servicii prin colaborare?Noi oprim 10%dar ... (vezi toată discuția)
Conventiile civile independente Rusty Rusty Pentru varuirea peretilor de la parterul blocului s-a incheiat o conventie civila intre un zugrav (persoana fizica) si asociatia de proprietari, pentru o ... (vezi toată discuția)