avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea contractului de imprumut cu ipoteca
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea contractului de imprumut cu ipoteca

In situatia in care la scadenta, imprumutatul nu restituie imprumutul, iar imprumutatorul (care are inscrisa ipoteca de prim rang in CF cu interdictie de instrainare) doreste executarea silita a imprumutatului, cum procedeaza in cazul in care sunt mai multi creditori ?
Imprumutatorul care are ipoteca de prim rang inscrisa la CF doreste sa depuna creanta in contul pretului, in momentul la care ajunge la vanzarea imobilului ipotecat care a garantat imprumutul. Dar ce se intampla cu ceilalti creditori? De unde se vor indestula..sau cum?
Atunci va recomand sa cautati in catalogul consultantilor un executor judecatoresc si sa ii adresati intrebarile la obiect.
Atata timp cat adresati intrebarea pe forum, este supusa dezbaterii publice si toti utilizatorii pot participa.

Cand o sa va faceti mai mare, o sa aflati ca executorii judecatoresti practica tarife diferite, alese de fiecare dintr-o grila cu minime si maxime. De asemenea, sunt raportate la valoarea creantei, pe care nu ati dorit sa o impartasiti cu noi pana acum.

Si chiar dvs. ati spus, citez:
pana sa ajung sa vorbesc cu un executor...

Pana atunci, acestea sunt raspunsurile. :offtopic:Take it or leave it.
Creanta este de 400.000 lei.
1%..atat cat stiu "la varsta mea" ...ca este onorariul min.al executorului judecatoresc..potrivit ordinului 2550/06,. ar insemna cam 4.000 lei. Corect?
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
Irina S., utilizator
dar poate , linistit sa incaseze 10 % este tot legal si probabil asa va face si parca da 40000

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil la licitatie RobertZoicas RobertZoicas Buna ziua. Am imprumutat pe cineva cu 37.000 euro si am intocmit un contract de imprumut la notar, iar acesta a fost inscris in cartea funciare pentru ... (vezi toată discuția)
Imobil scos la licitate urgent gemilia gemilia am luat un imprumut in 2008 dela o pers suma 80000 euro cu contract de ipoteca la notar, tot in 2008 diferenta de o luna am luat de la alta persoana 2000 euro ... (vezi toată discuția)