avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul care subinchiriaza fara acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul care subinchiriaza fara acordul proprietarului, in secret

Buna seara,
Am inchiriat un apartament unui tanar,care mi-a spus ca e singur. Ma intrebam de ce i-ar trebui lui singur un apartament cu 4 camere, mai ales ca abia se descurca cu plata intretinerii si a chiriei. (cu timpul a acumulat datorii la intretinere ) . In dormitoare a cerut paturi duble. La semnarea contractului a venit insotit de tatal sau, un bunic respectabil imbracat in costum care m-a facut sa am incredere in ei, dar care a refuzat sa dea orice detaliu referitor la adresa sa sau telefon.
De la vecini am aflat ulterior ca sunt multi indivizi care locuiesc in ap. meu , si pleaca dimineata !
Cu timpul nici nu se mai ascundeau, veneau in papuci iar chiriasul ma primea doar pe hol si mi-a spus ca sunt prietenii lui (mereu altii) .
Desi am mentionat in contractul de inchiriere ca nu poate subinchiria, eu cred ca el subinchiriaza ap. fara niciun act si fara voia mea.
In plus are datorii la intretinere, iar vecinii sunt furiosi.
Ce sa fac ? Am dreptul sa ii dau afara pe cei cu care n-am contract sau cat timp am inchiriat el poate sa stea cu cine vrea , ... sa chem politia sa ii legitimeze...
multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:47, 23 Aprilie 2010
da, chemati politia sai legitimeze si reziliati contractul
Problema este ca nu stiti daca a subinchiriat.
Am mentionat in contractul de inchiriere ca nu poate subinchiria , deci nu avea cum sa subinchirieze, nu e asa?
Bună seara .
Aşa este, putea să subânchirieze doar dacă era prevăzut în contract.
Subânchirierea este posibilă fără acceptul locatorului,dar cu aceeaşi destinaţie a bunului, doar la contractul de locaţiune nu şi la închiriere .
bote marius a scris:

Bună seara .
Aşa este, putea să subânchirieze doar dacă era prevăzut în contract.
Subânchirierea este posibilă fără acceptul locatorului,dar cu aceeaşi destinaţie a bunului, doar la contractul de locaţiune nu şi la închiriere .


Discutand despre folosinta unui imobil, care este diferenta dintre locatiune si inchiriere? Dupa parerea mea, niciuna.

:bow:

Alte discuții în legătură

Contractele civile de prestari servicii elena138 elena138 ART. 1412 Locaţiunea lucrărilor este un contract prin care una din părţi se îndatoreşte drept un preţ determinat, a face ceva pentru cealaltă ... (vezi toată discuția)
Cum inchei un contract de inchiriere si ce urmeaza ContSters115447 ContSters115447 am infiintat o firma si urmeaza sa inchiriez un spatiu comercial .Doresc sa stiu daca se incheie la notar ,unde se declara pe urma de mine ,asociat unic sau de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament Marius Ionescu Marius Ionescu Buna ziua, Am inchiriat recent ca persoana fizica un apartament cu contract de inchiriere scris de mana. Ulterior am gasit in cutia postala corespondenta ... (vezi toată discuția)