Buna ziua,
Am inchiriat recent ca persoana fizica un apartament cu contract de inchiriere scris de mana. Ulterior am gasit in cutia postala corespondenta adresata unei societati comerciale si dupa ce am verificat internet am gasit ca apartamentul figureaza ca sediu secundar pt respectiva firma. La momentul inchirierii proprietarul a prezentat buletin cu domiciliul stabil la adresa dar nu si contract de proprietate.
Intrebarea mea este urmatoarea, in acest caz, daca contractul de mana nu este inregistrat la ANAF, acesta este legal? Faptul ca apartamentul e sediu secundar societate imi poate cauza probleme?
Multumesc anticipat.
Nu se mai inregistreaza contractele la Anaf, insa proprietarul trebuie sa declare veniturile incasate ca urmare a locatiunii!
Oricum, este obligatia proprietarului, intre parti contractul este perfect valabil!
Art. 1.833. C.civ - Chiriașul poate ceda contractul de închiriere a locuinței sau subînchiria locuința numai cu acordul scris al locatorului, caz în care, în lipsa unei stipulații contrare, cesionarul, respectiv sublocatarul răspunde solidar cu chiriașul pentru obligațiile asumate față de locator prin contractul de închiriere.
Contactati un avocat si identificati impreuna demersurille necesare pt stoparea acestei situatii, daca asta va doriti.