avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament

Buna ziua,
Am inchiriat recent ca persoana fizica un apartament cu contract de inchiriere scris de mana. Ulterior am gasit in cutia postala corespondenta adresata unei societati comerciale si dupa ce am verificat internet am gasit ca apartamentul figureaza ca sediu secundar pt respectiva firma. La momentul inchirierii proprietarul a prezentat buletin cu domiciliul stabil la adresa dar nu si contract de proprietate.
Intrebarea mea este urmatoarea, in acest caz, daca contractul de mana nu este inregistrat la ANAF, acesta este legal? Faptul ca apartamentul e sediu secundar societate imi poate cauza probleme?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:00, 23 Iunie 2020
Nu se mai inregistreaza contractele la Anaf, insa proprietarul trebuie sa declare veniturile incasate ca urmare a locatiunii!
Oricum, este obligatia proprietarului, intre parti contractul este perfect valabil!
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Art. 1.833. C.civ - Chiriașul poate ceda contractul de închiriere a locuinței sau subînchiria locuința numai cu acordul scris al locatorului, caz în care, în lipsa unei stipulații contrare, cesionarul, respectiv sublocatarul răspunde solidar cu chiriașul pentru obligațiile asumate față de locator prin contractul de închiriere.

Contactati un avocat si identificati impreuna demersurille necesare pt stoparea acestei situatii, daca asta va doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot subinchiria apartament prin airbnb? Cris-T Cris-T Buna ziua, Recent mi-a venit ideea de a subinchiria un apartament in regim hotelier prin airbnb. După ceva documentație am aflat ca legal se pot ... (vezi toată discuția)
Plata contributie cass garleanu garleanu Doresc un raspuns competent la urmatoarea situatie:Proprietarul unui spatiu,incheie contract de comodat pentru acest spatiu cu propria-i firma. Firma sa ... (vezi toată discuția)
Declarație oug 54/2010 Adrianerosca Adrianerosca Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un sfat în următoarea speță: Societatea la care lucrez a închiriat o suprafața unei SC, și a permis ca ... (vezi toată discuția)