avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pot subinchiria apartament prin airbnb?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pot subinchiria apartament prin airbnb?

Buna ziua,

Recent mi-a venit ideea de a subinchiria un apartament in regim hotelier prin airbnb. După ceva documentație am aflat ca legal se pot subinchiria locuințe cu condiția sa nu fie menționat ca interzis prin contractul de închiriere cu proprietarul și sa nu se schimbe destinația imobilului. Este suficient? Dacă nu, de ce as mai avea nevoie? Pentru ca doresc ca aceasta activitate sa fie perfect legală pot să-mi desfășor activitatea ca persoana fizica ( fără PFA) depunând anual doar formularul 220? Ar mai fi nevoie de altceva?
Cel mai recent răspuns: Cris-T , utilizator 10:53, 6 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu v-aț documentat bine!

În lumina art 1833 Cod Civil, chiriaşul poate ceda contractul de închiriere a locuinţei sau subînchiria locuinţa numai cu acordul scris al locatorului, caz în care, în lipsa unei stipulaţii contrare, cesionarul, respectiv sublocatarul răspunde solidar cu chiriaşul pentru obligaţiile asumate faţă de locator prin contractul de închiriere.
Dupa ce obtin acordul proprietarului pot functiona ca persoana fizica dar nu PFA?? Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie cass garleanu garleanu Doresc un raspuns competent la urmatoarea situatie:Proprietarul unui spatiu,incheie contract de comodat pentru acest spatiu cu propria-i firma. Firma sa ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament Marius Ionescu Marius Ionescu Buna ziua, Am inchiriat recent ca persoana fizica un apartament cu contract de inchiriere scris de mana. Ulterior am gasit in cutia postala corespondenta ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)