avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Inregistrari video - proba in instanta?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Inregistrari video - proba in instanta?

Buna seara doamna , Gabriela Pintea
Incerc sa fiu cat mai explicita , intuiesc volumul mare de munca pe care il aveti de rezolvat ; va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine , intrebarea mea este :
Intr-o situatie ipotetica in care folosesc microcamera de luat vederi sau reportofonul intr-o institutie de interes public , reprezinta proba intr-o instanta de judecata ? Am trecut printr-o situatie neplacuta zilele acestea , cand, intr-o anume banca , oficianta respectiva , nu a mai recunoscut faptul ,ca eu am intrebat-o , daca banca percepe comision de gestionare cont , dupa plata ultimei rate din creditul respectiv . Am primit o adresa acasa , dupa 6 luni , deci avand contul pe zero , ca am de platit o suma de bani (pentru gestionarea unui cont nealimentat), suma pe care am platit-o, dar nu consider ca este ceva corect . In acea zi m-am gandit ca ,daca as fi avut la mine reportofonul si as fi inregistrat-o , pe domnisoara respectiva , as fi avut castig de cauza, daca as fi dat banca in judecata. Este pertinenta o astfel de abordare in speta respectiva ? Instanta ia in calcul, ca proba , o astfel de inregistrare (video sau audio)? Ma intereseaza in mod deosebit raspunsul d-vs, sa stiu pe viitor , ma pot proteja printr-o astfel de inregistrare ? Mentionez ; numai intr-o institutie publica , unde nu este mentionata in mod expres , o interdictie in acest sens .
Numai ganduri bune , Plesea Loredana
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:38, 23 Iunie 2010
inregistrarile audio, video, etc nu pot constitui probe in instanta daca nu sint autorizate de judecator in conditiile prevazute de lege.
eventuala inregistrare o puteati folosi impotriva oficiantei, dar si in penal daca este admisa de procuror
Puteti folosi inregistrari,in situatia daca acestea sunt atestate din punct de vedere tehnic si al veridicitatii de o expertiza tehnica in domeniu.
Daca nu exista aceasta atestare,inregistrarile de orice tip nu pot fi folosite
Cum se obtin aceste atestari de veridicitate?
Cu aprobarea instantei se poate efectua o expertiza tehnica care sa ateste veridicitatea .
Puteti merge si dvs.la un laborator specializat,dar instanta probabil ca tot va dispune efectuarea unei expertize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba proces penal inregistrare audio kostin69 kostin69 in cazul unei infractiuni de amenintare cu bataie, loviri/vatamari corporale, se poate folosi ca proba o inregistrare audio. Este necesara o expertiza tehnica ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica audio,important! Sonji Sonji [b]Mijloc de proba inregistrarile audio-telefonice[/b]. Daca acele inregistrari au fost trecute pe un cd sau un memory-stick si nu sunt pe suport original, in ... (vezi toată discuția)
Seful si conduita lavy80 lavy80 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in situatia in care seful tipa la colegi , 3zile din 5 este scandal in departament si nimeni nu face nimic ... (vezi toată discuția)