avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie lunara pt. cresterea copilului - pls ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie lunara pt. cresterea copilului - pls Urgent!

Salut! Am nevoie de un raspuns urgent in domeniul platii indemnizatiei lunare pt. cresterea copilului. Am citit OUG 148/2005 + Normele de aplicare "pe diagonala", nu prea am timp sa caut.
Intrebarea este: beneficiaza de aceasta alocatie persoana care a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit timp de sapte ani, dar NU in cele 12 luni anterioare nasterii copilului? Cu alte cuvinte, este adevarat ca daca -anterior nasterii copilului - nu a realizat venituri, nu primeste aceasta alocatie indiferent cat a muncit de-a lungul timpului?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cristop , utilizator 12:18, 2 Martie 2007
Da este adevarat. vezi art. 1 di OUG 148/2005.
Stagiul de cotizare este de 12 luni anterior nasterii copilului. NJu are importanta cat ai lucrat inainte.
Indiferent de acest lucru mama va primi alocatia copilului in cuantum de 200 lei pana la implinirea varstei de 2 ani.
Dupa cate stiu eu , daca nu s-a modificat, este vorba de 12 luni in ultimele 24:-/
12 luni,inainte de data nasterii copilului,venituri impozabile....
am sunat la Directia Muncii Cluj-Maternitati, si mi-au spus ,ca daca cotizezi ca si persoana fizica la Casa de Pensii di la Casa de Sanatate, nu se considera stagiu de cotizare, pentru a beneficia de plata indemnizatiei pentru crestere copil,ca trebuie sa fii efectiv angajat cu contract de munca....
am uitat sa intreb daca ai contract ca si administrator,daca beneficiezi.....am citit undeva ca si indemnizatia de administrator este venit impozabil......
vezi OUG 148 din 2005, actualizata
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil juleana juleana buna ziua! am realizat 11 luni venit din contract individual de munca, in loc de 12. anterior acestui contract, am avut o contributie individuala la Casa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil dupa somaj cristina adriana cristina adriana Beneficiez de somaj pana in 15.aprilie.2010 si sunt insarcinata in aprox. 1 luna, dupa calculul meu ar trebui sa nasc in mai 2010. Este necesar pentru o luna ... (vezi toată discuția)
Probleme in depunerea dosarului de acordare a indemnizatiei pt cresterea copilului anamaria_codruta2000 anamaria_codruta2000 Am si eu o mare problema...aceea este ca am citit legea de acordare a indemnizatiei,dar nu am gasit nimik din care sa reiasa ca stagiul de cotizare trebuie sa ... (vezi toată discuția)