avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua! am realizat 11 luni venit din contract individual de munca, in loc de 12. anterior acestui contract, am avut o contributie individuala la Casa Pensiilor Bucuresti vreme de 4 luni. cand sa depund dosarul pentru obtinerea indemnizatiei, mi s-a spus ca nu sunt indreptatita pnetru ca nu am realizati venit. cu toate ca in ordonanta scria ca sunt indrepattite pesroanele care au realizat in sistemul public de pensii, anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala; ori cei de la departamanetul juridic au motivat ca acest articol s-a scos. asa am ajuns sa platesc, fara sa beneficiez de ceea ce era normal intr-o situatie care se petrece ... o data in viata. in fine, intrebarea mea era daca eset adevarat ca nu pot face completarea celor 12 luni luand in considerare acest contract cu casa pensiilor.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:49, 16 Septembrie 2010
La stabilirea dreptului de indemnizatie pentru concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani se tine cont doar de obtinerea de venituri pentru care ati platit impozit 12 luni inaintea nasterii copilului.
1. Este adevarat ca sunt luate in calcul perioadele de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala, dar numai acelea anterioare datei intrarii in vigoare a OUG 148/2005.
2. OUG 148/2005 a intrat in vigoare la 01.01.2006.
3. Dvs. in ce perioada ati avut contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire amy83 amy83 Nu am carte de munca si mi-am incheiat un contract cu casa de pensii si asigurari sociale, prin care voi plati lunar 29% din salariul minim pe economie (adica ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil simomagda simomagda In situatia in care din 2001 o persoana( nu calitatea de angajat,asociat unic....) are incheiat contract de asigurare sociala poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Taxa alonso_first_one alonso_first_one Se poate plati undeva o taxa,astfel incat o viitoare mama fara servici sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?Va intreb pentru ca stiu ca se ... (vezi toată discuția)