avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie concediu crestere copil

In situatia in care din 2001 o persoana( nu calitatea de angajat,asociat unic....) are incheiat contract de asigurare sociala poate beneficia de indemnizatie pentru copil ?

In oug 148/2005 modificata cu oug 226/2008 scrie: (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
-------------
(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
f)au realizat in sistemul public de pensii, anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala;
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 13:43, 13 Februarie 2009
Da, se are in vedere suma pentru care s-a pl;atit asigurarea stabilita prin contractul de asigurare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pt. cresterea copilului ginn ginn daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului nu am lucrat si nu am realizat nici un venit din nici o activitate,ci doar am incheiat un contract cu casa ... (vezi toată discuția)
Pot sa inchei un contract pentru asigurari sociale daca acum sunt in somaj? xib xib Buna ziua, De 3 luni sunt in somaj si as dori sa raman insarcinata. Pot sa inchei un contract pentru asigurari sociale pentru un venit de 1500 ron brut -in ... (vezi toată discuția)
Venit crestere copil MICU3 MICU3 Se poate lua in calcul conventia civila pe langa venitul dintr-un contract de munca la calcului indemnizatiei de crestere copil? (vezi toată discuția)