Din cate observ, guvernul nu are de gand sa ne scape de impozitul minim. Din cate stiu eu, si va rog sa ma lamuriti daca gresesc, pentru trimestrul I al acestui an trebuie sa declaram acel impozit minim care se raporteaza la veniturile din anul precedent, asta in cazul in care acesta nu este depasit de impozitul calculat cu baza de impozitare 16%.
Daca este asa cum cred eu ... tot mai am o incertitudine...
In bilantul lui 2009 am declarat ca cifra de afaceri suma de 48.300, si pt ca am beneficiat de o subventie de la somaj pt ca am angajat un tanar absolvent de facultate, veniturile din exploatare aferente anului 2009 au o valoare in cuantum de 55.200 [venituri din vanzarea marfurilor + alte venituri din exploatare adica subcentia de care vorbeam].
Dilema este urmatoarea ... La ce suma ma raportez pentru a stabili impozitul minim? [eu as prefera-o pe prima;)]
Va multumesc anticipat...
Potrivit OUG nr. 34/2009, impozitul pe profit minim, calculat in functie de venituri, va fi stabilit astfel:
- pentru venituri totale anuale intre 52.001 - 215.000 de lei – impozit minim anual de 4.300 de lei;
deci nu are nicio treaba cu faptul ca o parte din venituri sunt din subventii ... si deci acea subventie se va impozita de 2 ori .. o data ca venit pt firma si inca odata ca parte din salariul angajatului ..
super legi .. felicitari guvernantilor#-o
da, asa este , numai subventiile guvernamentale si resursele pentru investitii se scad din veniturile anului precedent, utilizate ca transa de impozitare ...
~~~
later edit : in baza acestui articol ati primit acei bani de la somaj ?(legea 76)
(2) Absolventii carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj si se angajeaza in perioada de acordare a indemnizatiei, in conditiile prevazute la alin. (1), beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul, in conditiile legii, pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu s-ar fi angajat.
Impozit minim
BARBU ANA
Ma puteti lamuri si pe mine in legatura cu acest impozit minim,firma la care lucrez a inregistrat pierdere in primul trim din 2010,dar am platit impozit pe ... (vezi toată discuția)