avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cine plateste la fondul de pensie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cine plateste la fondul de pensie?

As dori sa stiu cine imi plateste la fondul de pensie daca am intrat in cei 2 ani de crestere copil.eu?statul?unde am lucrat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:15, 23 Aprilie 2010
si angajatul si angajatorul

Nu zice asa OUG 148/2005:
Art. 18. - (1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
Angajatorul nu a platit nimic luna aceasta si am vazut ca e zero lui la fondul de pensie.deci, trebuie sa platesc si eu? insa angajatorul daca nu plateste nimic?
aleks_ro@yahoo.com:
1. Colegul meu v-a redat mai sus din OUG 148/2005 care spune ca perioada in care sunteti in CCC pana la 2 ani constituie perioada asimilata stagiului de cotizare.
2. Nu trebuie sa plateasca nici angajatorul nici salariatul, in aceasta perioada, contributia la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru perioada concediului de crestere a copilului ccc voi eneficia de contrbutia la fondurile de pensii public si privat? irimih irimih Buna ziua. In perioadele august 2007-august 2010 si august 2012-februarie 2015 am beneficiat de concediu pentru cresterea copilului si implicit si de ... (vezi toată discuția)
Concediul medical si concediul pentru cresterea copilului sunt considerate vechime in munca? lidia2010 lidia2010 Va rog sa imi spuneti daca sunt considerate vechime in munca si se iau in calcul la pensie concediul medical, concediul prenatal si postnatal si concediul ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)