avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... exceptie de neconstitutionalitate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

exceptie de neconstitutionalitate

pe data de 22.04.2010 am avut un termen de judecata la un dosar aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti. La acest termen dejudecata s-a discutat cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate invocata de catre recurentul - reclamant, in ceea ce priveste un articol din Legea 350/2001.
Astazi 23.04.2010 am vazut pe portalul instantelor ca sa admis cererea de sesizare a CC si sa dispus suspendarea cauzei pana la solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate.

intrebarea mea ca intimat - parat este daca pot face recurs in 48 de ore de la pronuntare, avand in vedere dispozitiile art. 29 din Lg. 47/1992 care prevad ca Incheierea prin care se respinge cererea de sesizare a CC este atacabila cu recurs. Se poate interpreta ca si incheierea de admitere este atacabila sau nu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:27, 25 Aprilie 2010
daca aveti interes, faceti recurs in termen
Art.29 alin. (6) din Legea nr.47/1992, privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, instituie calea de atac a recursului împotriva încheierilor prin care este respinsă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale pentru a se decide asupra excepţiilor de neconstituţionalitate ridicate în faţa instanţei de judecată „în orice fază a litigiului şi oricare ar fi obiectul acestuia”.

Prin urmare, incheierile prin care s-a admis cererea de sesizare a Curtii cosntitutionale nu pot fi atacate cu recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva incheierii miruna.c miruna.c speta e asa: odata cu recursul am ridicat o exceptie de neconstitutionalitate. recursul s-a solutionat pe 30 nov. asa : respinge recursul ca nefondat. despre ... (vezi toată discuția)
Cerere de sesizare a curţii constituţionale cu o excepţia de neconstituţionalitate rrocambole rrocambole Poate fi facuta o cerere de sesizare a Curţii Constituţionale cu o excepţia de neconstituţionalitate in cadrul Recursului ? (vezi toată discuția)
Art. 29 al.5 din legea 47/1992 se aplica daca a fost invocat inainte de 01.07.2010 florindbro florindbro In cadrul procesului de insolventa, in recurs am invocat o exceptie de neconstitutionalitate si aplicarea art.29 al.5 din Legea 47/1992. cererea a fost ... (vezi toată discuția)