avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... exceptie de neconstitutionalitate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

exceptie de neconstitutionalitate

pe data de 22.04.2010 am avut un termen de judecata la un dosar aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti. La acest termen dejudecata s-a discutat cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate invocata de catre recurentul - reclamant, in ceea ce priveste un articol din Legea 350/2001.
Astazi 23.04.2010 am vazut pe portalul instantelor ca sa admis cererea de sesizare a CC si sa dispus suspendarea cauzei pana la solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate.

intrebarea mea ca intimat - parat este daca pot face recurs in 48 de ore de la pronuntare, avand in vedere dispozitiile art. 29 din Lg. 47/1992 care prevad ca Incheierea prin care se respinge cererea de sesizare a CC este atacabila cu recurs. Se poate interpreta ca si incheierea de admitere este atacabila sau nu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:27, 25 Aprilie 2010
daca aveti interes, faceti recurs in termen
Art.29 alin. (6) din Legea nr.47/1992, privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, instituie calea de atac a recursului împotriva încheierilor prin care este respinsă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale pentru a se decide asupra excepţiilor de neconstituţionalitate ridicate în faţa instanţei de judecată „în orice fază a litigiului şi oricare ar fi obiectul acestuia”.

Prin urmare, incheierile prin care s-a admis cererea de sesizare a Curtii cosntitutionale nu pot fi atacate cu recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva incheierii miruna.c miruna.c speta e asa: odata cu recursul am ridicat o exceptie de neconstitutionalitate. recursul s-a solutionat pe 30 nov. asa : respinge recursul ca nefondat. despre ... (vezi toată discuția)
Cerere de sesizare a curţii constituţionale cu o excepţia de neconstituţionalitate rrocambole rrocambole Poate fi facuta o cerere de sesizare a Curţii Constituţionale cu o excepţia de neconstituţionalitate in cadrul Recursului ? (vezi toată discuția)
Recurs la incheierea de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate florindbro florindbro Prin incheierea data de Curtea de Apel Timisoara la data de 01.07.2010 se respinge cererea de suspendare provizorie pana la solutionarea recursului in cadrul ... (vezi toată discuția)