pe data de 22.04.2010 am avut un termen de judecata la un dosar aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti. La acest termen dejudecata s-a discutat cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate invocata de catre recurentul - reclamant, in ceea ce priveste un articol din Legea 350/2001.
Astazi 23.04.2010 am vazut pe portalul instantelor ca sa admis cererea de sesizare a CC si sa dispus suspendarea cauzei pana la solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate.
intrebarea mea ca intimat - parat este daca pot face recurs in 48 de ore de la pronuntare, avand in vedere dispozitiile art. 29 din Lg. 47/1992 care prevad ca Incheierea prin care se respinge cererea de sesizare a CC este atacabila cu recurs. Se poate interpreta ca si incheierea de admitere este atacabila sau nu ?
Art.29 alin. (6) din Legea nr.47/1992, privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, instituie calea de atac a recursului împotriva încheierilor prin care este respinsă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale pentru a se decide asupra excepţiilor de neconstituţionalitate ridicate în faţa instanţei de judecată „în orice fază a litigiului şi oricare ar fi obiectul acestuia”.
Prin urmare, incheierile prin care s-a admis cererea de sesizare a Curtii cosntitutionale nu pot fi atacate cu recurs.