In cadrul procesului de insolventa, in recurs am invocat o exceptie de neconstitutionalitate si aplicarea art.29 al.5 din Legea 47/1992. cererea a fost respinsa, dar prin recurs la ICCJ cererea a fost admisa.
Intrebarea mea este daca la data invocarii exceptiei, art. 29 al.5 din Legea 47/1992 era in vigoare, dar in momentul de fata este abrogat mi se mai poate aplica acest articol sau nu?
Nu prea in dosarele de insolventa ,din cauza art.8 alin (7) din legea insolventei Prin derogare de la prevederile art. 29 alin. (5) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, judecatorul-sindic va putea sa nu dispuna suspendarea cauzei, în situatia în care dispozitiile a caror neconstitutionalitate se invoca au facut obiectul cel putin al unei decizii pronuntate de Curtea Constitutionala. Suspendarea va privi doar cererile care au legatura directa cu reglementarea atacata
si acest articol asta a fost abrogat prin Legea 177/2010 incepand cu data de 07.10.2010 raspuns: nu se mai poate aplica acest articol in prezent chiar daca exceptia a fost invocata inainte de 01.07.2010