avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Art. 29 al.5 din Legea 47/1992 se aplica daca a fost ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Art. 29 al.5 din Legea 47/1992 se aplica daca a fost invocat inainte de 01.07.2010

In cadrul procesului de insolventa, in recurs am invocat o exceptie de neconstitutionalitate si aplicarea art.29 al.5 din Legea 47/1992. cererea a fost respinsa, dar prin recurs la ICCJ cererea a fost admisa.
Intrebarea mea este daca la data invocarii exceptiei, art. 29 al.5 din Legea 47/1992 era in vigoare, dar in momentul de fata este abrogat mi se mai poate aplica acest articol sau nu?
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 21:11, 3 Februarie 2011
Nu prea in dosarele de insolventa ,din cauza art.8 alin (7) din legea insolventei Prin derogare de la prevederile art. 29 alin. (5) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, judecatorul-sindic va putea sa nu dispuna suspendarea cauzei, în situatia în care dispozitiile a caror neconstitutionalitate se invoca au facut obiectul cel putin al unei decizii pronuntate de Curtea Constitutionala. Suspendarea va privi doar cererile care au legatura directa cu reglementarea atacata
si acest articol asta a fost abrogat prin Legea 177/2010 incepand cu data de 07.10.2010
raspuns: nu se mai poate aplica acest articol in prezent chiar daca exceptia a fost invocata inainte de 01.07.2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la incheierea de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate florindbro florindbro Prin incheierea data de Curtea de Apel Timisoara la data de 01.07.2010 se respinge cererea de suspendare provizorie pana la solutionarea recursului in cadrul ... (vezi toată discuția)
Exceptiile de neconstitutionalitate si insolventa florindbro florindbro Exceptiile de neconstitutionaliate-admisibile- pentru articole din legea insolventei pot suspenda executarea procedurilor de insolventa? (vezi toată discuția)
Recurs impotriva incheierii miruna.c miruna.c speta e asa: odata cu recursul am ridicat o exceptie de neconstitutionalitate. recursul s-a solutionat pe 30 nov. asa : respinge recursul ca nefondat. despre ... (vezi toată discuția)