avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Exceptiile de neconstitutionalitate si insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Exceptiile de neconstitutionalitate si insolventa

Exceptiile de neconstitutionaliate-admisibile- pentru articole din legea insolventei pot suspenda executarea procedurilor de insolventa?
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 08:25, 19 Septembrie 2010
Buna seara .
Nu pentru cele ,,admisibile" ci pentru exceptiile luate in analiza de Curtea Constitutionala in acel termen de 45 de zile de solutionare, articolele de lege analizate se suspenda,implicit si procedura de insolventa respectiva .
Si daca exceptia este admisa,acele articole sunt scoase si legea este trimisa Parlamentului spre modificare .
Ca regula generala,orice lege poate fi supusa analizei Curtii Constitutionale,deci inclusiv cele privitoare la insolventa .
Marius Bote .
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Numai in "acel termen de 45 zile" se suspenda procedura de insolventa?
In rest, de la incheierea de sesizare a CCR si pana la solutionarea de catre CCR, nu se suspenda insolventa?
Buna dimineata .
In primul rand,cu scuzele de rigoare ,vreau sa fac o rectificare, termenul de 45 de zile nu este de solutionare,este termenul la care isi inceteaza efectele juridice , legile sau ordonantele pentru care s-a pronuntat neconstitutionalitatea,termen calculat de la publicarea deciziei CCR .
Referitor la intrebare,pe perioada solutionarii exceptiei de neconstitutionalitate judecarea cauzei se suspenda .Avand in vedere ca ridicarea exceptiei se face in instanta de fond,si aceasta in caz ca o admite,sesizeaza mai departe CCR,rezulta ca incepand de la judecarea exceptiei de catre instanta,cauza ar trebui sa se suspende .Parerea mea .
Marius Bote .
Exceptiile de neconstitutionaliate, pentru articole din legea insolventei, ridicate in cadrul recursului la insolventa, se pot judeca odata cu fondul?
In Legea 85/2006 ,nu se prevede asa ceva ,deci se aplica prevederile din Codul de procedura civila.
Marius Bote .

Alte discuții în legătură

Recurs la incheierea de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate florindbro florindbro Prin incheierea data de Curtea de Apel Timisoara la data de 01.07.2010 se respinge cererea de suspendare provizorie pana la solutionarea recursului in cadrul ... (vezi toată discuția)
Exceptie de neconstitutionalitate art 483 fara recurs litigii munca aidu aidu Ma deranjeaza f tare ca nu pot sa atac apelul cu recurs la ICCJ in litigiu de munca. Motivul este ca e probabil ca in orasele resedinta de judet, unde CA e ... (vezi toată discuția)
Incheierile date la exceptiile de neconstitutionalitate florindbro florindbro Incheierile date la exceptiile de neconstitutionalitate se dau impreuna cu alte exceptii sau eventual cu fondul procesului sau se dau separat? (vezi toată discuția)