Exceptia de neconstitutionalitate se solutioneaza de catre Curtea Constitutionala a Romaniei si nu se solutioneaza cu alte exceptii .Este atributul instantelor de drept comun sa solutioneze exceptiile invocate in timpul procesului de parti.
Imi cer scuze, poate m-am exprimat gresit.
Doream sa intreb despre incheierile date de instantele de fond la invocarea exceptiilor de neconstitutionalitate, la sesizarea sau nesesizarea CCR.
In cadrul unui recurs la Curtea de Apel am invocat o exceptie de neconstitutionalitate. La termenul urmator instanta a hotarat prin incheiere sa nu sesizeze Curtea Constitutionala, pe motiv ca exceptia invocata nu ar avea legatura cu cauza si in aceeasi incheiere s-a mai pronuntat si pe o cerere de suspendare e sentintei recurate, formulata in cadrul recursului.
Am facut recurs in 48 ore, conform legii, la incheierea de nesesizare a Curtii Constitutionale si dosarul a ajuns la Inalta Curte.
Am cerut casarea acestei incheieri si trimiterea exceptiei invocate spre competenta solutionare la Curtea Constitutionala.
Pe probleme de procedura am invoct faptul ca incheierea de sesizare sau nesesizare a Curtii Constitutionale, conform legii 47/1992, se da separat si nu se uneste cu probleme de fond.
Iar pe fondul cauzei am demonstrat legatura intre exdceptia invocata si solutionarea recursului ce se judeca la Curtea de Apel.
Intrebarea mea este daca poate sa-mi spuna cineva daca instanta de la Curtea de Apel a procedat corect si care ar fi sansele mele la Inalta Curte.
M-ar interesa daca are cineva practica pe aceste probleme.