avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs la incheierea de respingere a exceptiei de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs la incheierea de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate

Prin incheierea data de Curtea de Apel Timisoara la data de 01.07.2010 se respinge cererea de suspendare provizorie pana la solutionarea recursului in cadrul procesului de insolventa si se respinge exceptia de neconstitutionalitate (invocata la termenul anterior). Cu recurs in 48 de ore.
Am facut recurs in termen.
Precizare. In motivare se arata ca la respingerea cererii de suspendare provizorie(cerere accesorie recursului) s-a tinut cont de faptul ca nu s-a achitat cautiunea stabilita, iar pentru respingerea exceptiei de neconstitutionalitate s-a argumentat ca articolele invocate din legea 85/2006 nu au legatura cu recursul( ar avea legatura numai in faza de aplicare a insolventei- explicatia judelui).
Deschiderea insolventei s-a facut prin hotararea tribunalului la data de 20 feb. 2010.
Ce parere aveti? Sunt sanse sa castig la ICCJ?.
Cam in cat timp voi primi termen la ICCJ?
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
florindbro, utilizator
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 00:35, 21 Septembrie 2010
Din ce ziceti nu cred ca veti castiga pe exceptia de neconstitutionalitate.
Foarte greu de spus ce termen veti avea...
Oricum, nu cred ca veti avea termen pentru recurs mai devreme de luna noiembrie...

avocat Claudiu Lascoschi
Aveti si argumente pentru faptul ca nu am sanse de castig?
In primul rand incheierea este legala?
Incheierea pe exceptie de neconstitutionalitate se pronunta odata cu fondul recursului sau se da prin incheiere separata?
Cat despre exceptiile de neconstitutionalitate sunt articole din legea 85/2006(nu s-au mai invocat pana acum). Cum sa nu aiba legatura cu recursul (la hotararea de intrare in insolventa)?
Apropos de termen: legea spune ca se judeca in termen de 3 zile.
Ma refer strict la recursul impotriva incheierii de nesesizare a CC.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
florindbro, utilizator
florindbro a scris:

Prin incheierea data de Curtea de Apel Timisoara la data de 01.07.2010 se respinge cererea de suspendare provizorie pana la solutionarea recursului in cadrul procesului de insolventa si se respinge exceptia de
neconstitutionalitate(invocata la termenul anterior) Cu recurs in 48 de ore.
Am facut recurs in termen.
Precizare. In motivare se arata ca la respingerea cererii de suspendare provizorie(cerere accesorie recursului) s-a tinut cont de faptul ca nu s-a achitat cautiunea stabilita, iar pentru respingerea exceptiei de neconstitutionalitate s-a argumentat ca articolele invocate din legea 85/2006 nu au legatura cu recursul( ar avea legatura numai in faza de aplicare a insolventei- explicatia judelui).
Deschiderea insolventei s-a facut prin hotararea tribunalului la data de 20 feb. 2010.
Ce parere aveti? Sunt sanse sa castig la ICCJ?.
Cam in cat timp voi primi termen la ICCJ?

Argumentele le-ati expus chiar dvs.
Termenul de 3 zlie nu cred ca se poate respecta in primul rand pt ca instanta nu va redacta hotararea in 3 zile...
Poate va mai linistiti daca aflati ca dosarul va pleca la ICCJ.

avocat Claudiu Lascoschi
Acelea erau argumentele judecatorului. Nu inseamna ca are dreptate.
Hotararea s-a dat pe 01.07.2010, s-a redactat pe 02.07.2010, mi s-a comunicat pe 05.07.2010 si dosarul a plecat la ICCJ pe 06.07.2010.
Si nu sunt deloc linistit.
Precizez ca nu sunt avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
florindbro, utilizator
Daca a redactata hotararea atat de repede ar putea insemna ca nu a avut deloc probleme sa motiveze hotararea.
Exceptia a respins-o ca inadmisibila ( presupun).
Apoi a judecat fondul cauzei.
Daca a respins exceptia de neconstitutionalitate a procedat apoi la judecarea cauzei...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Exceptiile de neconstitutionalitate si insolventa florindbro florindbro Exceptiile de neconstitutionaliate-admisibile- pentru articole din legea insolventei pot suspenda executarea procedurilor de insolventa? (vezi toată discuția)
Recurs respingere cerere neconstitutionalitate xerox xerox Am avut un dosar penal, ca recurent, la ICCJ si, in a 2-a sedinta de judecata, s-a pus in discutie cererea mea scrisa, de neconsitutionalitate legata direct de ... (vezi toată discuția)
Incheierile date la exceptiile de neconstitutionalitate florindbro florindbro Incheierile date la exceptiile de neconstitutionalitate se dau impreuna cu alte exceptii sau eventual cu fondul procesului sau se dau separat? (vezi toată discuția)