avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... calitatea de coasigurat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

calitatea de coasigurat

pe perioada 2005-2006, timp de 16 luni, nici eu nici sotul meu nu am avut venit dar nici nu am fost inscrisi in programul de protectie sociala. In prezent beneficiez de pensie si am incercat sa il trec pe sotul meu care nu are venit in continuare , coasigurat, pentru a beneficia de servicii medicale.La casa de sanatate sotului meu i se cere sa plateasca contributiile pe acea perioada de 16 luni plus penalizari. Este corect, conform legii?
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 21:10, 24 Aprilie 2010
Da, asa e legea. Uitati-va pe site la Casa de Asigurari poate gasiti acolo mai multe informatii!
Nu este legal ceea ce va cer.Conform legii 95/2006 actualizata-art.259,persoanele care au obligatia de a se asigura si nu pot dovedi plata contributiei sunt obligate,pentru a obtine calitatea de asigurat sa achite contributia lunara pe ultimele 6 luni daca nu au realizat venituri impozabile.Contributia este raportata la salariul minim brut pe tara ,cu majorari de intarziere.
Trebuie sa faceti dovada ca in cele 16 luni sotul dv. nu a realizat venituri(solicitati o adeverinta de la administratia fiscala).

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
ContSters76710, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de analize??! papadiouf papadiouf ce trebuie sa fac daca nu mai primesc somaj,nu mi-am gasit de lucru si am nevoie sa-mi fac investigatii medicale.mai beneficiez de gratuitate k atunci cd. ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala ? lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema : mama mea sufera de mai multe afectiuni si,de anul trecut,dupa decesul tatalui meu,am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Contributii cass mihai62 mihai62 Am fost asigurat la cass pana acum 2 ani,am card de asigurat dar nu am platit contributia.Unde,cum si cat pot plati pentru a fi asigurat cu plata la zi a ... (vezi toată discuția)