Darie Tudor a scris:
Pot fi puse in executare (si chiar este obligatoriu) numai cele doua dosare care au fost favorabile.
Se pun executare hotarari judecatoresti, nu dosare, exprimarea este improprie.
Darie Tudor a scris:
Judecatorul nu este legat in hotararea pe care o da de o cauza similara sau de un proces similar judecat anterior, deoarece activitatea jurisdictionala este opera de convingere intima a judecatorilor. (asta e in teorie, in practica "convingerea intima" se numeste "spaga" sau "interes personal").
Acesta este un comentariu deplasat despre activitatea tuturor judecatorilor. Va rog sa va limitati la discutii on-topic si sa nu mai generalizati in mod nepermis.
Darie Tudor a scris:
Cand exista un conflict intre instantele inferioare, un rol important revine Inalta Curte de Casatie si Justitie care are dreptul sa transeze in mod suveran conflictele dintre instantele inferioare si sa impuna o anumita interpretare (alin. 3, art. 126 din Constitutia Romaniei).
In mesajul initial nu este vorba despre un conflict intre instante, ci despre practica neunitara a acestora.
Darie Tudor a scris:
Nu prea aveti sansa nici la CEDO pentru ca:
''Admit recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 31 alin. (1) lit. c) si d) din Legea nr. 188/1999 privind statutul functionarilor publici, republicata, stabilesc ca in lipsa unei cuantificari legale nu se pot acorda pe cale judecatoreasca drepturile salariale constand in suplimentul postului si suplimentul corespunzator treptei de salarizare.''
Citatul este din: Inalta Curte de Casatie si Justitie Decizia 20 din 21 septembrie 2009 (Decizia 20/2009)
CEDO va fi foarte impresionata de Decizia ICCJ nr. 20/2009.
Deciziile pronuntate de catre instantele judecatoresti din Romania nu au nicio relevanta in fata CEDO.
Darie Tudor a scris:
Ce este si mai dureros, domnisoara I. T.:
Art. 50
"La 3 zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, inceteaza urmatoarele drepturi salariale suplimentare stabilite prin acte juridice in favoarea personalului autoritatilor si institutiilor publice:
a) suplimentul postului si suplimentul corespunzator treptei de salarizare;
b) sporul de mobilitate."
(Din Legea lui Dracula -330/2009)
Articolul citat nu are legatura cu discutia initiata de utilizator, care a castigat acordarea acestor suplimente prin hotarari judecatoresti.