avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... suplimentul treptei si suplimentul postului - sentinta ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

suplimentul treptei si suplimentul postului - sentinta favorabila fara procente

După modelul colegilor noştri din administraţie, am dat şi noi în judecată ordonatorul principal de credite pentru acordarea suplimentului postului şi a suplimentului corespunzător treptei de salarizare, prevăzute în Legea nr 188/1999, cu specificarea procentului de 25%. Multe instituţii, au obţinut sentinţă civilă favorabilă, în cuprinsul căreia s-a specificat clar procentul care se acordă... dar la noi, surpriză!:O, instanţa ne dă dreptate, ne recunoaşte dreptul, dar nu se pronunţă asupra procentului lăsând acest aspect în seama "altor acte normative sau decizii" (nu se precizează care ar fi acestea). Deci..:(( nu putem primi nimic, avem doar recunoaşterea dreptului (nu ştiu la ce îmi foloseşte!) Ce e de făcut? (încă suntem în termen pentru un eventual recurs)
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:51, 4 Februarie 2010
Este importanta motivarea.De principiu, ati putea face si recurs si cerere de lamurire a hotararii. Din ce spuneti este ca si cum ar fi lipsita de efect executoriu hotararea, ceea ce nu trebuie admis si nici lasat nesanctionat.
Repet, este foarte importanta motivarea instantei.

succes
av. Ileana Schwarz
Decizia ICCJ nr 20/2009
"Admit recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 31 alin. (1) lit. c) şi d) din Legea nr. 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici, republicată, stabilesc că în lipsa unei cuantificări legale nu se pot acorda pe cale judecătorească drepturile salariale constând în suplimentul postului şi suplimentul corespunzător treptei de salarizare."
Se pare ca v-ati ales numai cu recunoasterea dreptului.... :)
Aşa este, hotărârea nu poate fi executată, însă procentul nu-l putem stabili noi în mod arbitrar, pentru cele două sporuri nu există nici un act normativ care să precizeze cuantumul lor. Sunt recunoscute de lege.. dar cam atât! Pentru colegii mei au stabilit procentul de 25% pentru că atât au cerut ei (atât s-au gândit că ajunge), dar în cazul nostru (nu suntem unicaţi!), instanţa a refuzat să se pronunţe în ceea ce priveşte cuantumul, deşi când am făcut noi cererea exista deja jurisprudenţă privind procentul acordat.
Mai fericiti suntem noi...care cica vom primi 1% si 1%...asta ca sa nu zica ca nu ne-au dat....
Deja s-a pronunat in sept 2009 recursul in interesul legii, asa incat chiar daca vi s-ar fi acordat 25%, degeaba; in alta ordine de idei, chiar si pt cei care au castigat 25% +25%, exista ordonanta 71/2009 de esalonare a platilor pe 3 ani 2010-2012, asa ca si noi avem momentan doar o hotarare de pus in rama, sa speram ca vom vedea si banii, candva...

Alte discuții în legătură

Informatii - referitoare oug nr.71 /2009 hova430 hova430 In urma unei hotarari definitive si irevocabile referitoare la plata suplimentului postului (25%)din salariu de baza si a suplimentului corespunzator treptei ... (vezi toată discuția)
Suplimentul postului si al treptei de salarizare katalyna73 katalyna73 care este procentul de aplicare pentru aceste suplimente si in ce lege se regaseste???deoarece in legea 188/1999 nu specifica si procentii....se mai pot da ... (vezi toată discuția)
Suplimentul postului, suplimentul treptei Londa Londa Reprezint un sindicat din Slobozia-IL si vreau sa va spun ca noi am depus in instanta 4 dosare pentru acordare spor suplimentul postului si spor de treapta. In ... (vezi toată discuția)