avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontare in zilele de prezenta la proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontare in zilele de prezenta la proces

Avem un proces cu un angajat al societatii. Acesta a chemat societatea in judecata pentru niste drepturi salariale, fiind reprezentat de un avocat. Acum cere sa fie pontat in zilele in care a avut infatisare la tribunal si nu s-a prezentat la munca, invoindu-se de la seful direct. Societatea refuza sa il ponteze, el fiind reprezentat de avocat, astfel isi putea face apararea si fara sa fie necesara prezenta acestuia in proces. Eu banuiesc ca aceasta e pozitia corecta, sa nu fie pontat in zilele in care a lipsit de la munca, insa vreau sa va cer si voua un sfat.... .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: florin77 , utilizator 08:35, 26 Aprilie 2010
Nu poate fi pontat daca a fost la proces si s-a invoit pentru aceasta.
In schimb asta ii confera o dovada ca nu lipseste nemotivat de la programul de lucru, indiferent daca are ori nu avocat.
Il treceti invoit in zilele in care a fost prezent la proces ....
Asa ma gandeam si eu.....nepontat dar invoit. Multumesc pentru raspunsuri si pentru promptitudine. Bafta !!!
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
florin77, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment scris pentru absenta nemotivata roda67 roda67 In cazul in care pentru o abatere disciplinara este dat avertisment scris pentru plecarea de la locul de munca fara aprobarea sefului si se decide si pontarea ... (vezi toată discuția)
Pontaj cu absente nemotivate dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Cum pot sa pontez mai multe persoane (4 angajati), care in luna ianuarie 2017 datorita timpului nefavorabil cu acordul lor si al patronului nu au ... (vezi toată discuția)
Recuperare concediu de odihna efectuat in avans HRBP HRBP Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am un angajat care a plecat la 01.09.2019 ( fara preaviz – i-am incetat disciplinar contractul de ... (vezi toată discuția)