Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am un angajat care a plecat la 01.09.2019 ( fara preaviz – i-am incetat disciplinar contractul de munca). In luna august 2019, a efectuat 2 zile de concediu de odihna in plus, fata de cat ar fi avut dreptul pana la data incetarii contractului. Zilele de concediu de odihna au fost aprobate, dar angajatul nu s-a mai prezentat la lucru dupa efectuarea concediului. La incetarea contractului am constatat cele 2 zile efectuate in plus. Va rog sa-mi spuneti care este forma legala de recuperare a celor 2 zile efectuate in plus.
Eu m-am gandit sa fac o nota de constatare prin care ii aduc la cunostinta suma pe care o are de returnat. De asemenea modific statul de plata si pontajul aferent lunii august 2019.
Intrebarea este: cum o pontez pentru cele 2 zile efectuate in plus, nemotivata sau invoita?
Referitor la recuperarea indemnizatiei de CO:
1. Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
2. In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
Nu aveti cum s-o pontati nemotivat ,ci mai bine invoit.