avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare concediu de odihna efectuat in avans
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare concediu de odihna efectuat in avans

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am un angajat care a plecat la 01.09.2019 ( fara preaviz – i-am incetat disciplinar contractul de munca). In luna august 2019, a efectuat 2 zile de concediu de odihna in plus, fata de cat ar fi avut dreptul pana la data incetarii contractului. Zilele de concediu de odihna au fost aprobate, dar angajatul nu s-a mai prezentat la lucru dupa efectuarea concediului. La incetarea contractului am constatat cele 2 zile efectuate in plus. Va rog sa-mi spuneti care este forma legala de recuperare a celor 2 zile efectuate in plus.
Eu m-am gandit sa fac o nota de constatare prin care ii aduc la cunostinta suma pe care o are de returnat. De asemenea modific statul de plata si pontajul aferent lunii august 2019.
Intrebarea este: cum o pontez pentru cele 2 zile efectuate in plus, nemotivata sau invoita?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 9 Decembrie 2019
Referitor la recuperarea indemnizatiei de CO:
1. Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.

2. In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.

Nu aveti cum s-o pontati nemotivat ,ci mai bine invoit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea in bani a concediului de odihna mary2015 mary2015 Buna ziua ! Nu am foarte clar enuntul din codul muncii referitor la concediul de odihna,respectiv la compensarea sa in bani atunci cand este cazul. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna necuvenit MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Am un angajat care in luna ianuarie a efectuat 10 de zile de concediu de odihna. Pe data de 15 februarie ii inceteaza contractul de munca. Cum ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc zilele de concediu luate? Yolostyle Yolostyle Buna ziua, Mi am luat toate zilele de concediu dupa care mi am dat demisia, si am stat in preaviz in timpul concediului. Angajatorul imi cere sa ii ... (vezi toată discuția)