avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acord pentru angajare avocat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acord pentru angajare avocat

Buna ziua.
Va rog sa ma sprijiniti cu raspuns pentru urmatoarele aspecte:
1. Asociatia de proprietari poate angaja un aparator pentru actionarea in judecata a unui restantier, daca nu are hotarare adunare in acest sens? Precizez ca, desi s-au facut convocari pentru adunari, nu se prezinta nimeni de vreo 2 si nu se pot lua hotarari in acest sens.
2. o persoana care ocupa un spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta, dintr-un condominiu, avand asadar cote indivize din proprietatea comuna a blocului, poate fi obligata sa suporte, in raport de cota indiviza, desigur, contravaloarea cheltuielilor de administrare ale asociatiei (de exemplu, cota ce ar reveni din salariul administratorului) ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 14:56, 23 Aprilie 2010
1. Angajarea unui avocat este facuta de comitetul executiv.
2. Da, este obligata sa plateasca in acelasi mod ca si ceilalti proprietari.
Adica, in calitate de Presedinte al asociatiei pot angaja avocat? fara nicio alta formalitate? Cine semneaza contractul de asistenta?
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
oanapop, utilizator
raspunderea pentru aceasta actiune trebuie sa apartina comitetului executiv, nu doar presedintelui. acea decizie se ia in sedinta comitetului executiv si se consemneaza in caietul de procese verbale al acestui organism
presedintele, ca reprezentant al asociatiei, semneaza toate actele asociatiei la care are dreptul
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
ContSters62736, utilizator
Evident faceti o sedinta de comitet si stabiliti acolo. Dar nu trebuie sa convocati AG pentru asta!
Avocatul va va elibera factura, chitanta, cheltuieli pe care le scoateti din fondul de reparatii si apoi, dupa cum e cazul, recuperati banii de la restantieri, dupa pronuntarea hotararii definitive, punandu-i inapoi in fondul de reparatii.
fara nici un dubiu aveti tot dreptul sa semnati dvs ca si presedinte contractul de asistenta juridica.. eu, personal, am zecide contracte de acest gen si nu au fost niciodata probleme ptr presedintii de asociatie.. si da, comitetul executiv al asociatiei hotaraste angajarea unui avocat si dvs sunteti delegat si imputernicit sa faceti demersurile in acest sens

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari - fond reparatii claudiustan claudiustan Buna ziua Detin o garsoniera intr-un bloc unde pe scara sunt 11 garsoniere si 44 de apartamente de 2 camere Am 2 probleme: 1. Mi se cere sa platesc fondul ... (vezi toată discuția)
Abuzuri presedinte? irina_maria1 irina_maria1 Buna ziua, 1)Dupa AG anuala a fost schimbat Comitetul Executiv, la prima sedinta Presedintele a anuntat ca el nu recunoaste ca membrii ai asociatiei decat ... (vezi toată discuția)
Reparatie parte comuna imobil andapopa andapopa Buna ziua, Pentru lucrare de reparatie generala la fatada imobilului care are toata tencuiala aproape cazuta,(exista si autorizatie de reparatie ) este ... (vezi toată discuția)