avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme eliberare proces verbal de constatare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme eliberare proces verbal de constatare a evenimentului de catre ITM

Buna ziua,as dori un sfat de la dumneavoastra in legatura cu problema mea,care incepe cam asa:
Mama mea in varsta de 53 de ani a inaintat dosarul de pensie de urmas catre Casa de Pensii acum 2 luni(mentionez ca ea ar urma sa fie beneficiara acestei pensii deoarece eu nu ma incadrez la conditiile legale pt a primi pensie),deoarece tatal meu a murit in anul 1997 ca urmare a unui accident de munca.Mentionez ca am adus la dosar toate actele care ni s-au cerut si anume copii dupa buletinul mamei,declaratii, livret militar al tatlui meu,expertiza medico-legala care constata ca a fost accident de munca dupa care a fost inregistrat.Acum 3 saptamani am primit o scrisoare de la Casa de Pensii prin care ni se solicita sa aducem si procesul verbal de constatare a evenimentului(mentionanadu-se ca trebuie sa il luam de la intreprinderea unde tatal meu lucra sau la ITM).Problema este in felul urmator:intreprinderea s-a desfiintat iar la ITM am fost si am facut o cerere/adresa prin care solicitam eliberarea acestuia,dar nu am primit inca nimic,motivandumi-se ca s-a cautat in arhiva si ca nu se gaseste decat FIAM -nu stiu ce e acela-,si ca or sa il caute in continuare.Cum as putea eu sa rezolv aceasta situatie daca nu se gaseste acest proces verbal si cui ma pot adresa?Sper ca m-am facut inteles deoarece nu ma pricep la termenii juridici sau la denumirea anumitor acte.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sherifu19 , utilizator 16:52, 23 Aprilie 2010
FIAM - Formular pentru inregistrarea accidentelor de munca
Completarea formularului se face pe baza datelor din dosarul de cercetare a accidentului de munca, in asa fel incat datele inscrise in formular sa reflecte cat mai fidel realitatea relevata de cercetarea accidentului de munca.
Se poate inlocui acel proces de constatare a accidentului cu FIAM-ul,adica pot trimite FIAM-ul catre Casa de Pensii in locul procesului verbal?
FIAM este un document tipizat cu utilizare nationala destinata indeplinirii prevederilor Legii nr. 319/2006, cu privire la accidentele de munca si bolile profesionale si este:
- Document de inregistrare a accidentelor de munca;
- Suport pentru culegerea informatiilor necesare analizei statistice a accidentelor de munca.

Avanad in vedere cele de mai sus scrise, cred ca puteti trimite o copie de pe acest formular ...
Va multumesc pentru sprijinul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare accident de munca gheil gheil Buna ziua, la cat timp se poate face o contestatie asupra unui proces verbal de constatare a accidentului de munca si de cand incepe sa curga acest timp. Unde ... (vezi toată discuția)
La o săptămână după angajare am avut accident de munca. ... Danydany78 Danydany78 La o săptămână după angajare am avut accident de munca. Patronul nu a anunțat itm ul, când am fost sa iau salariul mi a dat 75% din salariu minim pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, lucrez la stat am avut un accident de munca și unitatea ... filipconstantin filipconstantin Bună ziua, lucrez la stat am avut un accident de munca și unitatea a format o comisie și m a scos pe mine vinovat. Accidentul sa produs când am fost ... (vezi toată discuția)