avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... La o săptămână după angajare am avut accident de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

La o săptămână după angajare am avut accident de munca. ...

La o săptămână după angajare am avut accident de munca. Patronul nu a anunțat itm ul, când am fost sa iau salariul mi a dat 75% din salariu minim pe economie. M a obligat sa semnez contractul de munca pe minim pe economie și am refuzat. Ce este de făcut? Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 00:09, 30 Noiembrie 2023
Sesizati dvs ITM-ul in privinta accidentului de munca ..de ce v-a dat doar 75%, net sau brut?
Din 3000 brut. Dar toți din firma spun ca primesc în acte minim pe economie. Problema e ca n am semnat contractul cum vor ei. Am făcut sesizare la itm. Dar probabil va trebui sa i dau un judecată pentru plata care mi se cuvine. Mulțumesc pentru răspuns

Cornel Vasile a scris:

Sesizati dvs ITM-ul in privinta accidentului de munca ..de ce v-a dat doar 75%, net sau brut?

Ultima modificare: Luni, 14 August 2023
Danydany78, utilizator
Ati semnat sau nu contractul de munca ?
ITM va face cercetare si va obliga firma sa va incheie contract individual de munca. Firma va trebuie sa cerceteze evenimentul produs si va primi si amenda contraventionala.
Angajatorul trebuie sa va dea PV de cercetare AM avizat de ITM si formularul FIAM de inregistrare AM. Numai cu aceste documente puteti deschide, eventual, o actiune in instanta impotriva firmei.
Nu, nu am semnat nimic. Nici măcar protecția muncii

Cornel Vasile a scris:

Ati semnat sau nu contractul de munca ?

Alte discuții în legătură

Concediu medical accident de munca rrramor rrramor Buna ziua, Speta: am un angajat care in luna februarie a suferit un accident. Din 11 februarie - 29 februarie a primit concediu medical din spital - cat ... (vezi toată discuția)
Concediu accident de munca - cod pe certificatul medical stoiana stoiana Cum se transforma un concediu medical acordat pe cod 01 - boala obisnuita in cod 03 accident de munca? accidentul de munca exista, a fost declarat la itm. (vezi toată discuția)
Dreptul muncii- accident la locul de munca alex-aldea07 alex-aldea07 Fratele meu a avut un accident la locul de munca, el fiind sofer profesionist la o firma romaneasca.Accidentul s-a intamplat in italia acum 4 luni. Nu a primit ... (vezi toată discuția)