avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventie civila

daca esti in concediu crestere copil si inchei o conventie civila cu o firma iti afecteaza ccc? sunt sanse ca statul sa-mi opreasca ccc si indemnizatia.?
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
radu bogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:48, 23 Aprilie 2010
Este interpretabil!
Depinde de munca pe care o prestezi: daca presupune ca faci deplasari e una iar daca tii contabilitatea unei societati este alt aspect!
Depinde cum tratezi problema !
Mult succes!
In cazul functionarilor publici e interzis!
1. OUG 148/2005 spune:
Art.12 (2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
2. Asta inseamna ca daca veniturile din conventii civile de prestari servicii se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CCC atunci vi se va suspenda indemnizatia de CCC daca obtineti astfel de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot incheia conventie civila in concediu crestere copil? bianca_madalina bianca_madalina Buna ziua, pot incheia un contract conventie civila de prestari servicii in concediu de crestere copil fara a afecta indemnizatia pe care o ... (vezi toată discuția)
Venituri din conventii civle reglementate de codul civil Alina V Alina V Buna ziua ad dori sa va intreb daca o persoana (mamica) care se afla in concediu de ingrijire copil si primeste indemnizatia de la stat de 600 ron poate avea ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare iuliili iuliili Buna ziua! Am sieu o nelamurire si as dori sa ma ajutati. Ma aflu in crestere copil pana la 2 ani cu contract de munca suspendat. Vreau sa prestez servicii de ... (vezi toată discuția)