avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot incheia conventie civila in concediu crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot incheia conventie civila in concediu crestere copil?

Buna ziua, pot incheia un contract conventie civila de prestari servicii in concediu de crestere copil fara a afecta indemnizatia pe care o primesc?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:22, 8 Mai 2010
In perioada CCC nu puteti obtine venituri din activitati profesionale.
va multumesc pentru raspunsuri, ma gandeam eu ca n-am voie...:)
1. Iata ce spune OUG 148/2005:
Art.12 (2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
2. Veniturile obtinute din conventii civile de prestari servicii sunt venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila radu bogdan radu bogdan daca esti in concediu crestere copil si inchei o conventie civila cu o firma iti afecteaza ccc? sunt sanse ca statul sa-mi opreasca ccc si indemnizatia.? (vezi toată discuția)
Venituri din conventii civle reglementate de codul civil Alina V Alina V Buna ziua ad dori sa va intreb daca o persoana (mamica) care se afla in concediu de ingrijire copil si primeste indemnizatia de la stat de 600 ron poate avea ... (vezi toată discuția)
Tatal in crestere copil si posibilitate de part-time Bybycu Bybycu Buna ziua, doresc sa aflu daca exista o posibilitate sa intru eu, tatal, in concediu crestere copil cu cei 85%, si sa prestez o activitate part-time cu ... (vezi toată discuția)