avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tatal in crestere copil si posibilitate de Part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tatal in crestere copil si posibilitate de Part-time

Buna ziua,

doresc sa aflu daca exista o posibilitate sa intru eu, tatal, in concediu crestere copil cu cei 85%, si sa prestez o activitate part-time cu firma la care lucrez, pe baza de contract, sau orice alta forma de colaborare tinand cont ca pot presta activitatea de acasa.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:04, 15 Aprilie 2010
1. La prima intrebare raspunsul este DA.
2. La cea de a doua intrebare raspunsul este NU.
In perioada ccc nu aveti voie sa lucrati nicaieri(legal).
1. Iata ce spune OUG 148/2005:
Art.12 (2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
2. Asadar, in timpul CCC nu puteti obtine venituri profesionala supuse impozitarii, adica acele venituri care au permis intrarea in CCC.
Nu mai spun ca veti da si declaratie sub sanctiunea falsului in declarati ca nu realizati venituri si va ingrijiti in exclusivitate de copil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si servici in acelasi timp mady_dd mady_dd In cazul in care beneficiez deja de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani si am fost solicitata de la fostul meu loc de munca sa efectuez ... (vezi toată discuția)
Primesc indemnizatie ingrijire copil daca am contract de asigurari sociale? elizal elizal Buna ziua, Am incheiat un contract de asigurari sociale din anul 2008, iar anul acesta voi avea un copil. Sotul meu lucreaza part time (2 ore) cu un salariu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Yulya88 Yulya88 As dori sa stiu daca imi pot plati singura contributiile la stat pentru a putea beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului?Nu am si nu am avut carte ... (vezi toată discuția)