avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil

As dori sa stiu daca imi pot plati singura contributiile la stat pentru a putea beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului?Nu am si nu am avut carte de munca pana acum.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:50, 11 Noiembrie 2010
Legea spune ca trebuie sa rea;lizati venituri profesionale supuse impozitului 12 luni inainte de nasterea copilului
Yulya88 a scris:

As dori sa stiu daca imi pot plati singura contributiile la stat pentru a putea beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului?Nu am si nu am avut carte de munca pana acum.

In acest caz, nu vad cum ati putea beneficia de indemnizatia pentru CCC ... conditia este urmatoarea : realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
1. Daca nu ati avut contract individual de munca pana acum poate ati avut alte venituri profesionale su puse impozitarii.
2. Iata ce spune OUG 148/2005:

Art.1 (3) Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se înţelege: venituri din salarii, venituri din activitãţi independente, venituri din activitãţi agricole, aşa cum sunt definite de aceastã lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt mame lore79 lore79 buna ziua.sunt angajata din luna aprilie.pana in aceea luna nu am platit nici o contributie la stat de doi ani.acum sunt insarcinata in 4 luni.intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia cresterea copilului rodi_ali rodi_ali Am si eu o nelamurire. Nu lucrez momentan nicaieri, si am ramas insarcinata. ce pot face pt. a beneficia de indemnizatia pt. cresterea copilului? se poate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil raulmotica raulmotica Buna ziua As dori o informatie privind indemnizatia de crestere a copilului. Sotia mea este insarcinata in luna a cincea urmand ca anul viitor in luna ... (vezi toată discuția)