avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil si servici in acelasi timp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil si servici in acelasi timp


In cazul in care beneficiez deja de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani si am fost solicitata de la fostul meu loc de munca sa efectuez macar 1 ora-2 de munca pe zi, intrebarea mea este daca exista vreo forma legala prin care sa pot efectua 4-6 ore de munca pe luna si in acelasi timp sa beneficiez si de indemnizatie pentru cresterea copilului.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:18, 10 Septembrie 2010
Nu, daca reluati activitatea, se suspenda plata indemnizatiei( veti beneficia doar de un "ajutor", un stimulent de 100 lei in afara celor 200 lei pe care ii primiti pentru copil).
Orice alt venit provenit din salarizare, pfa anuleaza dreptul la indemnizatie.
si nu se poate intocmi nici un fel de contract sa zicem de colaborare...fara a fi mentonat vreun venit?
1. Pe perioada in care beneficiati de indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani nu puteti avea venituri profesionale supuse impozitarii, adice de natura celor care au fost luate in calculul indemnizatiei pentru CCC,asa cum spune OUG 148/2005:

Art.12...
(2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

2. Venitul dintr-un contract de colaborare este un venit profesional supus impozitarii, potrivit Codului fiscal (Legea 571/2003).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulul indemnizatiei pentru cresterea copilului cu venituri de alta natura monique@ monique@ Este posibil ca mama sa cumuleze aceasta indemnizatie cu venituri din contracte de colaborare? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil raulmotica raulmotica Buna ziua As dori o informatie privind indemnizatia de crestere a copilului. Sotia mea este insarcinata in luna a cincea urmand ca anul viitor in luna ... (vezi toată discuția)
Categorii venituri luate in considerare la acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Care sunt categoriile de venituri luate in considerare la acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului? Daca, spre exemplu, o persoana ... (vezi toată discuția)