In cazul in care beneficiez deja de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani si am fost solicitata de la fostul meu loc de munca sa efectuez macar 1 ora-2 de munca pe zi, intrebarea mea este daca exista vreo forma legala prin care sa pot efectua 4-6 ore de munca pe luna si in acelasi timp sa beneficiez si de indemnizatie pentru cresterea copilului.
Nu, daca reluati activitatea, se suspenda plata indemnizatiei( veti beneficia doar de un "ajutor", un stimulent de 100 lei in afara celor 200 lei pe care ii primiti pentru copil).
1. Pe perioada in care beneficiati de indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani nu puteti avea venituri profesionale supuse impozitarii, adice de natura celor care au fost luate in calculul indemnizatiei pentru CCC,asa cum spune OUG 148/2005:
Art.12...
(2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
2. Venitul dintr-un contract de colaborare este un venit profesional supus impozitarii, potrivit Codului fiscal (Legea 571/2003).