avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cumulul indemnizatiei pentru cresterea copilului cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cumulul indemnizatiei pentru cresterea copilului cu venituri de alta natura

Este posibil ca mama sa cumuleze aceasta indemnizatie cu venituri din contracte de colaborare?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:02, 31 Octombrie 2010
Daca nu sunt venituri salariale ar putea
1. Din OUG 148/2005:
Art.12...
(2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

2. Venitul obtinut din contract de colaborare este un venit profesional supus impozitarii deci nu poate fi cumulat cu indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si servici in acelasi timp mady_dd mady_dd In cazul in care beneficiez deja de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani si am fost solicitata de la fostul meu loc de munca sa efectuez ... (vezi toată discuția)
Pot lucra daca sunt in ccc? valentinanitescu valentinanitescu Sunt in concediu maternal de 7 luni. Care este procedura legala prin care sa pot lucra si in acelasi timp sa beneficiez de indemnizatia pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Tatal in crestere copil si posibilitate de part-time Bybycu Bybycu Buna ziua, doresc sa aflu daca exista o posibilitate sa intru eu, tatal, in concediu crestere copil cu cei 85%, si sa prestez o activitate part-time cu ... (vezi toată discuția)