avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot lucra daca sunt in CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot lucra daca sunt in CCC?

Sunt in concediu maternal de 7 luni.
Care este procedura legala prin care sa pot lucra si in acelasi timp sa beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:03, 4 Mai 2011
1. Nu sunteti in concediu maternal, sunteti in CCC.
2. Nu puteti cumula indemnizatia pentru CCC cu venituri profesionale impozabile.
3. Deoarece copilul este nascut inainte de 01.01.2011 se aplica prevederile OUG 148/2005:
Art.12...
(2) Plata indemnizaţiei prevãzute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspendã începând cu ziua urmãtoare celei în care beneficiarul realizeazã venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit suplimentar realizat in timpul concediului pentru cresterea copilului stefi27 stefi27 Buna ziua Anul trecut, in luna februarie am realizat un venit suplimentar, rezultat din pilon pensii(P2). In acea perioada eram in concediu post natal, inca ... (vezi toată discuția)
Broker btmariuss btmariuss o persoana aflata in concediu de crestere a copilului poate fi agent de asigurari? (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc si alte venituri vargaviorela vargaviorela buna seara...am si eu o intrebare .....daca sunt in concediu de maternitate si beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului pot sa inchei un contract de ... (vezi toată discuția)