avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC si alte venituri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC si alte venituri

buna seara...am si eu o intrebare .....daca sunt in concediu de maternitate si beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului pot sa inchei un contract de prestari servicii fara sa pierd indemnizatia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 13 August 2011
vargaviorela a scris:

buna seara...am si eu o intrebare .....daca sunt in concediu de maternitate si beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului pot sa inchei un contract de prestari servicii fara sa pierd indemnizatia?


Orice venit impozabil realizat in perioada CCC duce la suspendarea platii acesteia , in conditiile in care copilul nu a implinit varsta de un an.... situatie valabila pentru persoanele ai caror copii s-au nascut incepand cu data de 1 ianuarie 2011

Pentru persoanele care sunt sub incidenta OUG nr.148/2005 , plata indemnizatiei prevazute se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lucra daca sunt in ccc? valentinanitescu valentinanitescu Sunt in concediu maternal de 7 luni. Care este procedura legala prin care sa pot lucra si in acelasi timp sa beneficiez de indemnizatia pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Pot sa beneficiez de indemnizatia pentru ccc daca sunt asociat si administrator la un srl? Vzsuzsa Vzsuzsa Buna ziua, Copilul meu a nascut in 25.11.2010, beneficiez de ind. de crestere copil din 6 01.2011. Sunt asociat unic si administrator la o SRL la care a ... (vezi toată discuția)
Conventie civila radu bogdan radu bogdan daca esti in concediu crestere copil si inchei o conventie civila cu o firma iti afecteaza ccc? sunt sanse ca statul sa-mi opreasca ccc si indemnizatia.? (vezi toată discuția)