avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... categorii venituri luate in considerare la acordarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

categorii venituri luate in considerare la acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului

Buna ziua,

Care sunt categoriile de venituri luate in considerare la acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului?

Daca, spre exemplu, o persoana fizica este inregistrata ca PFA sau II sau IF si plateste 16% pe venit (norma de venit sau real) poate beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 9 Iulie 2011
1. Pentru calcularea indemnizatiei pentru CCC se ia in calcul orice venit profesional supus impozitarii, inclusiv cele precizate de dvs.
2. Asadar persoana care in cele 12 luni premergatoare nasterii a obtinul (si) venituri din PFA, II sau IF poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Categoriile de venituri care se iau in considerare la acordarea indemnizatiei pentru CCC sunt : veniturile din salarii, veniturile din activitati independente, veniturile din activitati agricole supuse impozitului pe venit, asa cum sunt ele definite la art. 46, art. 55 alin. (1) si (2) si art. 71 din Legea nr. 571/2003 - Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului Elena0512 Elena0512 Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului daca in ultimul an am lucrat doar cateva luni? Se mai acorda sau conditia ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil stoicadanielapia stoicadanielapia Buna ziua , Sunt insarcinata in 3 luni . In momentul de fata sunt angajata de circa un an la un magazine unde castig undeva la 1500 ron . Pe langa acest ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani nicoletatrenea nicoletatrenea buna ziua am o intrebare legata de ingrijirea copilului pan al a2 ani, si anume daca beneficiez in cazul in care firma la care lucrez nu a platit ... (vezi toată discuția)