avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SC -> PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SC -> PFA

Buna ziua,
am infiintat un SC in 26.01.2009 fara activitate. Am inceput activitatea in 19.02.2009. Principalul obiect de activitate este inchirieri rochii de mireasa. Din pacate merge cam rau :((. Plus ca am niste nelamuriri, va rog sa ma ajutati:

1. Eu platesc impozit forfetar pentru inchirieri-vanzari rochii de mireasa? Unde gasesc tabelul activitatilor care platesc impozit forfetar? Si daca da, cum platesc impozitul forfetar, pe intreg semestrul 1, sau pe perioada 19.02.2009 - 31.03.2010?
2. Vreau sa fac un PFA in locul firmei. Cum suspend activitatea cu costuri minime? Cineva mi-a spus ca am nevoie de 1200 lei ca sa o inchid :O si 300 ca sa o suspend 3 ani!

Va multumesc pentru raspunsurile voastre!
Cel mai recent răspuns: fulminator , utilizator 16:40, 25 Aprilie 2010
Din cate stiu faptul ai infiintat societatea in 2009, pe anul 2009 vei plati doar impozitul pe care l-ai calculat conform perioadei in care ai avut activitate sau 3% daca ai fost micro, iar pe perioada 26.01.2009-31.12.2009 nu vei plati impozit forfetar pentru ca in anul 2008 nici nu existai si nu aveai prin urmare o cifra de afaceri la care sa te raportezi, deci nici macar zero.
Pentru anul 2010 vei plati cel putin impozitul forfetar in functie de cifra de afaceri a anului 2009 , 550/trimestru daca cifra de afaceri aferenta anului 2009 a fost mai mica de 52000 lei.
Poti suspenda activitatea cu 01.04.2010 sau poti inchide firma si chiar daca te costa 1200 lei ar fi bine sa scapi de ea pentru ca situatia devine din ce in ce mai critica. Daca o suspenzi mare lucru nu faci(pentru ca si suspendata o sa vezi ca te costa), ci doar daca ai in plan sa faci ceva serios care o sa-ti aduca venituri considerabile. Sumele pe care le spuneai sunt accceptabile.
Plata impozitului se poate face printr-o singura foaie de varsamant, problema este declararea sumelor, depunerea declaratiilor in functie de vectorul fiscal.
ce te costa cand e suspendata in afara de depunerea declaratiilor pe 0?
Suspendarea 200 RON
Chiar daca e firma suspendata trebuie intocmit si depus bilant semestrial si anual. Inmulteste 2 bilanturi obligatorii pe an cu 3 ani cat e suspendarea maxima si apoi intreaba care este suma minima cu care cineva o sa ti-l intocmeasca. Adauga si costurile cu suspendarea. Afli totalul.
Daca ai un plan de viitor totul in regula, dar daca nu ai de gand sa faci ceva mai are rost sa pierzi banii, si pe urma dupa expirarea suspendarii ce faci?
Ce se intampla daca las firma asa? In ce caz este declarata firma falimentara? Nu as iesi mai ieftin asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit loredana.m loredana.m Buna seara, imi poate spune cineva in cazul in care am o societate comerciala care in anul 2009 a inregistrat pierdere, an in care am platit acel impozit ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru firme ce nu au avut cifra de afaceri bogymania bogymania Vreau sa ridic o problema care nu stiu daca a mai fost abordata. Mi-am infiintat un S.R.L. anul trecut, mai exact pe data de 5 decembrie 2008 este ... (vezi toată discuția)
Nelamurire micro intr. in 2010 utilizator nou utilizator nou Am considerat ca e mai usor daca o iau de la inceput . Dupa cateva ore petrecute pe legislatie si forumuri , concluzia este : nu se stie daca va mai fi ... (vezi toată discuția)