avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu

BUNa ziua!am si eu o intrebare; lucrez de la 2009 martie la o firma cu contract de munca 4-ore si intrebarea mea am drept la concediu si cite zile?MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 23 Aprilie 2010
Aveti dreptul la concediul pe 2009 (pentru perioada lucrata) si in acest an, numarul de zile fiind cel inscris in CIM.
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator
multumesc tot raspunsul dar nu stiu cite zile am drept pentru ca sint angajata o jumatate de norme
trebuie sa va uitati in contractul de munca,acolo sunt prevazute zilele de concediu pe care vi le acorda angajatorul intr-un an.
1. Chiar daca sunteti cu contract individual de munca (CIM) cu part time aveti dreptul la acelasi numar de zile de CO ca un salariat cu timp normal de 8 ore.
2. Un salariat care are un CIM cu 2 ore munceste 2 ore pe zi si apoi este liber. Cand intra in CO el are tot 2 ore de CO pe zi, restul de 6 ore este liber sa faca ce vrea.
Indemnizatia va fi calculata proportional cu timpul de lucru.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna - timp partial sandr_ela sandr_ela Buna ziua, As vrea sa stiu daca, persoanele care au incheiate unul sau mai multe contracte individuale de munca cu timp partial, iar baza este la o alta ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru c.i.m. cu durata 8 ore / luna trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Urmeaza sa incheiem un c.i.m. cu durata de 8 ore / luna. Practic angajatul va lucra o zi pe luna. In acest caz, de cate zile de concediu pe an ... (vezi toată discuția)
Job part time THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua va rog sa mi spuneti daca sunt angajata la un job part time de cate zile de concediu de odihna am dreptul? sunt la 20ore/saptamana.multumesc (vezi toată discuția)